ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ…ΟΡΓΑΝΑ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D. 

    Είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, πως η εξουσία συσπειρώνει τους πολίτες, ενώ η απώλειά της δημιουργεί τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.

    Πολιτικά μορφώματα, που κυβερνούν, δεν αντιμετωπίζουν διασπαστικές τάσεις, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες. Αντιθέτως, κόμματα, που έχουν φθαρεί από την εξουσία, διασπώνται και μικρότεροι σχηματισμοί διεκδικούν μερίδιο από την πολιτική εξουσία.

    Η πολιτική πτώση φέρνει γκρίνια και προμηνύει καθοδική πορεία.

    Αυτό ισχύει και σήμερα.

    Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία και ήταν το ΚΡΑΤΟΣ δικό του και βολεύονταν οι κάθε μορφής Πετσίτηδες και Καρανίκηδες, όλα πήγαιναν όμορφα και ωραία, αλλά μόνο γι’ αυτούς.

    Η μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές στις 26/7/2019 και η τραγική κατάληξη στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου για τον Σύριζα.

    Σε κεντρικό επίπεδο, παρά τη φαινομενική νηνεμία, υπάρχει ρήξη. Το άνοιγμα του κ.Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, με τη λεγόμενη διεύρυνση, βρίσκει πολλά εμπόδια. 

    Ένα από τα κορυφαία στελέχη, και πρώην υπουργός, ο κ.Πάνος Σκουρλέτης, διαφωνεί με την τακτική αυτή γιατί, όπως τονίζει, αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του κόμματος.

    Γκρίνια, όμως, έχει ξεσπάσει και στον τοπικό Σύριζα, ανάμεσα σε 2 πρώην <<συναγωνιστές>>, το βουλευτή κ.Σάκη Παπαδόπουλο και τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων κ.Δημήτριο Παρθένη. Ο πρώτος επέλεξε τον δεύτερο για τη θέση στο νοσοκομείο και τον στήριξε μέχρι το τέλος, παρά τις πρωτοφανείς διαμαρτυρίες και καταγγελίες Γιατρών, Νοσηλευτών και Οργανώσεων των εργαζομένων. Ούτε αξονικό τομογράφο δεν έχει εδώ και μήνες το νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

    Τα <<έργα και οι ημέρες>> του πρώην διοικητή είναι γνωστά ανά το πανελλήνιο. Ως γνήσιο, όμως, τέκνο του κομματικού σωλήνα του Συριζα όλοι τους τον στήριζαν και τον ανέχονταν.

    Τώρα έβγαλαν τα σπαθιά τους και αλληλοσφάζονται. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Λέγεται, πως αντάλλαξαν και βαριές κουβέντες, σε προσωπική τους συνάντηση. 

    Ο πρώην διοικητής τονίζει μεταξύ των άλλων <<τόσο μπάκακα πια>>, για τον κ.Παπαδόπουλο και λέγει ότι <<εμποδίζεται να είναι μαζί με την οικογένειά του>>.

    Ξεχνά, όμως, ότι πήρε θέση στο ΕΣΥ, λόγω Σύριζα, στο Λαικό Νοσοκομείο Αθηνών και θέλει να έρθει στα Τρίκαλα, αφού εκεί ενδεχομένως δεν τον θέλουν, για να επαληθευτεί αυτό που λέει ο λαός <<ο εγκληματίας γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος>>.

    Έχει δίκαιο, βέβαια, που θέλει να ζει με την οικογένειά του, αλλά όταν αυτός διέλυε άλλες οικογένειες Γιατρών και Νοσηλευτών δεν μπορεί τώρα να μιλάει για την αξία του οικογενειακού θεσμού.

    Η Λαική Ενότητα Τρικάλων (ΛΑ.Ε) έγραφε για τον βίο και την πολιτεία του πρώην διοικητή, στις 18/4/2018, το αμίμητο <<Διοικητής ή Δικτάτορας;>>.

    Η δικαιολογία αυτή για την οικογένειά του θυμίζει ένα γιό μιας οικογένειας, που σκότωσε τους 2 γονείς του, και που ζητούσε από τους δικαστές να τον απαλλάξουν, γιατί ήταν ΟΡΦΑΝΟΣ.

    Ισχυρίζεται επίσης πως του <<έφραξαν το δρόμο για τα Τρίκαλα>> ο πρώην υπουργός Υγείας του Σύριζα κ.Ξανθός και ο κ.Παπαδόπουλος. Ξέχασε βέβαια και τον κ.Αντωνίου, πρώην διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ που και αυτός δεν τον ήθελε στη Θεσσαλία. Τονίζει ότι η ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να τακτοποιηθεί ο <<Διοικητής ή Δικτάτορας>>, πάντοτε κατά την ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

    Όλοι στα Τρίκαλα θυμούνται ότι ο άνθρωπος αυτός στις 27/6/2019, έφυγε… νύχτα από την πόλη μας παραιτούμενος από το Γ.Ν. Τρικάλων, το οποίο άφησε ακέφαλο. Όλα αυτά έγιναν μετά τη συντριβή του Σύριζα στις ευρωεκλογές στις 26/6/19, προκειμένου να προλάβει τη θέση στο Λαικό Αθηνών, όπου τον περίμενε επί σχεδόν 2 χρόνια.

    Έχετε δει ποτέ το ίδιο πρόσωπο να έχει 2 θέσεις στο Δημόσιο; Αυτός ήταν ο Παύλος Πολάκης και ο Σύριζα του Τσίπρα.

    Τότε, λοιπόν, φεύγοντας από το Γ.Ν. Τρικάλων δήλωσε στα ΜΜΕ τα εξής: <<το εκλογικό σώμα στις χθεσινές εκλογές, επέλεξε άλλες πολιτικές, που μας γυρίζουν χρόνια πίσω και στον τομέα της Υγείας. Όπως φαντάζεστε δεν μπορώ να παραμείνω διοικητής με τον Άδωνη Γεωργιάδη ή τον Βορίδη υπουργό Υγείας>>. 

    Τώρα βέβαια θέλει να ξαναγυρίσει, ως γιατρός, στο Νοσοκομείο Τρικάλων για να ξαναπεί, ενδεχομένως, με γλώσσα πεζοδρομίου, αυτό που έλεγε με ανάρτησή του στις 15/9/2016, για τους δημοσιογράφους: <<αδίστακτοι και άνανδροι, αστοιχείωτοι και κούτσουρα, σέρνονται σαν τα φίδια καιροφυλακτώντας να δαγκώσουν. Λοιπόν…άντε ΑΠΑΥΤΩΘΕΙΤΕ αλήτες σας ξέρουμε καλά>>. 

    Βέβαια, από τη σημερινή ηγεσία της Πασοκοποιημένης πλέον Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δυνατόν να τα περιμένεις όλα. Μετά τον αυτοεξευτελισμό με τους διοικητές των νοσοκομείων, όπου δε σεβάστηκαν ούτε την προκύρηξη τους ούτε τις επιλογές τους, τώρα με τη νέα λίστα το 1/3 των νέων διοικητών προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ με λίγο…Σύριζα. Σχεδόν 7 μήνες στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι διοικήσεις όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι στα χέρια των Συριζαίων. Κι’όμως  ο κ. Πρωθυπουργός έλεγε πως ήταν πανέτοιμος να διοικήσει τη χώρα, με τους μπλε φακέλους που μοίραζε στους υπουργούς του.

    Μπορεί, μερικοί από αυτούς, που ήταν παρόντες στην άφιξη του πρωθυπουργού στα Τρίκαλα και που είναι τα μισθοσυντήρητα και κρατικοδίαιτα <<τρωκτικά>> της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί, να θέλουν να βάλουν πλάτη στο θέμα του πρώην διοικητή. Εξάλλου τα συγκοινωνούντα…δοχεία μεταξύ ΝΔ και κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ήταν γνωστά και από τα παλιά. Η αντίδραση, όμως, όσων υπέστησαν διώξεις και όσων οι οικογένειές τους διαλύθηκαν θα είναι πρωτοφανής.

    Πέραν όλων αυτών τα επαρχιακά νοσοκομεία δεν έχουν ανάγκη από <<Εξωτικές Ειδικότητες>> αλλά από Γιατρούς <<Πρώτης Γραμμής>>. Παρά τη δήλωση του κ.Χρήστου Σιμορέλη, πρώην βουλευτή του Σύριζα, στις 23/12/19, ότι <<δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε συνεχώς με τον κ.Παρθένη. Έλεος δηλαδή>> δυστυχώς, οι πληγές που άνοιξε ο πρώην διοικητής στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με την ανοχή Σύριζα και μερικών στελεχών της ΝΟΔΕ και ίσως και ενός πολιτευτού της ΝΔ είναι πολλές, μεγάλες και θα αιμορραγούν για πολλά χρόνια

    Μιας και ο λόγος για τους διοικητές των νοσοκομείων η προκύρηξη της Νέας Δημοκρατίας στις 16/9/2019 δεν είχε όριο ηλικίας και κανένας υποψήφιος δεν ήταν ούτε 85, ούτε 82, ούτε 80 ετών. Επειδή πολύς λόγος έγινε και για μένα, εγώ όταν με κάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή το Μάιο του 2018 ήμουν 76 ετών.

    Η άποψη του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι <<η περίπτωση του Κώστα Πατέρα είναι κανιβαλισμός>> είναι σωστή. Μόνο που ξεκίνησε από μερικούς κανίβαλους της  τοπικής ΝΔ, που ήθελαν χωρίς προσόντα, να πάρουν τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας. Τώρα έμειναν στα κρύα του λουτρού και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα μετά τον διορισμό του κ.Δημητρίου Κεχαγιά, που είναι από τη Λαμία, στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Δεν ήθελαν να είναι ένας Τρικαλινός στο τιμόνι του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Τώρα ας βολευτούν με τον εκ Λαμίας διοικητή.

    Επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου ένας υπουργός του ζήτησε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του Υπουργού λέγοντας μάλιστα πως είναι 76 ετών. Η απάντηση ήταν αποστομωτική. <<Η εξουσία δεν ασκείται με τη μυική δύναμη αλλά με το μυαλό, την πείρα και τη θέληση>>.

    Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τις μεταπτυχιακές σπουδές και γενικά τα καλά βιογραφικά, τα είχαν ελάχιστοι, από τους 1661 υποψηφίους. Και όμως ανάγκασαν 13 διορισμένους διοικητές να παραιτηθούν. Τέτοιο πράγμα δεν ξαναέγινε ποτέ στα πολιτικά χρονικά της Ελλάδας. 

    Γεγονός είναι πως ο Ηλικιακός Ρατσισμός, ο Κανιβαλισμός και η Ανθρωποφαγία της ΝΔ και των ΜΜΕ θυμίζουν το θεό Κρόνο, που κατάπινε τα παιδιά του για να μην του πάρουν την εξουσία

    Το 40%, που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές 6/7/2019 δεν το πήρε μόνο από το 27%, που είχε το κόμμα, όταν έγινε πρόεδρος ο κ.Μητσοτάκης αλλά και από το 13% που γύρισε και τον στήριξε, γιατί ήταν απογοητευμένο από τη διακυβέρνηση του Σύριζα. Αυτό ας μη το ξεχνούν οι καρεκλοκένταυροι του Μαξίμου.

    Η δήλωση του Λαρισαίου πολιτευτή Γιώργου Αδαμούλη, κατά του κ.Μητσοτάκη, την ημέρα που αυτός επισκέφθηκε τη Λάρισα και η σκέψη να αποδοκιμαστεί ο πρωθυπουργός στα Τρίκαλα δείχνουν την απογοήτευση των πολιτευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από την σημερινή κυβέρνηση. Αυτό είναι μόνο η κορυφή… του παγόβουνου.

    Το ξήλωμα του…πουλόβερ της κυβέρνησης, με τους <<μαθητευόμενους μάγους>> του Μαξίμου άρχισε πολύ νωρίς και ο δρόμος για την Ιθάκη φαντάζει σαν… όνειρο.

    Με όσα διαδραματίζονται στη Μεσόγειο και με την ανύπαρκτη διπλωματία της χώρας μας, για κάμποσες δεκαετίες, είναι πολύ πιθανόν να πνιγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη θάλασσα της Μεσογείου, αφού σχεδόν πνίγηκε σε μια…κουταλιά νερό με το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων.

    Δυστυχώς άρχισαν τα όργανα τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τον Σύριζα.

    Πόσο να βοηθήσει και ο Θεός…!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia