ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ … ΟΡΓΑΝΑ … !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

    Ο χρόνος του … μέλιτος μεταξύ της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και του Λαού έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.

    Την περίοδο της «χάριτος την διαδέχθηκε η σκληρή κριτική της «Μείζονος» και της «Ελάσσονος» Αντιπολίτευσης, αλλά και συμπεριφορές πολιτικής, ακόμα και μέσα στη Ν.Δ.

    Φυσικά, κάθε κοινωνία έχει τα δικά της αντανακλαστικά και δεν έχει σημασία τι ΕΣΥ δίνεις και πως το δίνεις, αλλά το πως το εκλαμβάνει το σύνολο των πολιτών και πως αντιδρά.

    Η συμπεριφορά, εντός ολίγων ημερών του Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ., που δεν προσήλθε στην Βουλή, τόσο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και για την τροπολογία για την διάσωση του ΠΑΟΚ, αλλά και η διαγραφή Ζαγοράκη, τα αποτυπώνει όλα.

    Έτσι φάνηκε μια δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και φυσικά δεν είναι η μόνη.

    Η διαρροή ότι «δόθηκαν εξηγήσεις και δεν υπάρχει θέμα» φαίνεται πως ήταν ψεύτικη, γιατί η απάντηση συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά «ότι καμία εξήγηση δεν δόθηκε, ούτε ζητήθηκε και ούτε θα μπορέσει να ζητηθεί» ήταν καθαρή και σκληρή.

    Το μέγαρο Μαξίμου έβαλε … αυτογκόλ, πράγμα πολύ συνηθισμένο, όπως έγινε και με τους Διοικητές των νοσοκομείων αλλά και με τον ΠΑΟΚ …!

    Γεγονός είναι ότι ο Σαμαράς δεν είναι μόνος του και οποιαδήποτε σκέψη για διαγραφή, αλλά Ζαγοράκη, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Δεν είναι δεδομένος, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ένα άλλο θέμα, που αποδεικνύει πως πολλά δεν πάνε καλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το θέμα δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, το λεγόμενο και Αυγενάκης GATE.

    Ούτε ο χρόνος ήταν κατάλληλος για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, ούτε ο χειρισμός ήταν σωστός.

    Κυβέρνηση και Αυγενάκης σχεδόν οδήγησαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος …!

    Παρά την ψήφιση της τροπολογίας, ώστε να κλείσει για λίγο η ιστορία του ΠΑΟΚ και αφού ετέθη θέμα … κομματικής πειθαρχίας … (Ελλειμματική Δημοκρατία) ήδη έχουμε … πόλεμο ανάμεσα σε Βόρειους και σε Νότιους.

    Η κυβέρνηση της Ν.Δ., που έγινε, δυστυχώς, μέρος του προβλήματος, χωρίς να το αντιληφθεί, φέρει ακεραία την ευθύνη.

    Το Μαξίμου τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

    Τα μαχαίρια … βγήκαν και θα τους πάρει όλους η … μπάλα …!

    Ο ΠΑΟΚ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δυστυχώς, είναι «θρησκεία» για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ας προσέξει ο Πρωθυπουργός να μην πάθει ότι πάθαιναν οι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου από τους φίλους του Ιπποδρόμου …!

    Όταν κάποιος δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του Ποδοσφαίρου θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα με την Τουρκία;

    Το θέμα του ΠΑΟΚ επισκίασε ακόμη και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Γαλλία. Το Αυγενάκης GATE οδηγεί σε καυτό … Φεβρουάριο …!

    Και πάνω σ’ όλο αυτό το … αλαλούμ της πολιτικής ήρθε και το θέμα της Λαθρομετανάστευσης με το «πλωτό φράγμα» στο Αιγαίο, ήρθε και η έρευνα του Oruc Reis για υδρογονάνθρακες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ήρθε απρόσμενα και απέδειξε πόσο επικίνδυνα παιχνίδια παίζουν οι Τούρκοι.

    Έφθασε, το ερευνητικό πλοίο, 128 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και 292 από το Ανατολικό άκρο της Κρήτης.

    Το γεγονός δεν ήταν τυχαίο και η απόπειρα υποβάθμισης, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., λέγοντας πως «λόγω καιρού εισήλθε εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας» είναι πρωτοφανής αθλιότητα, που μόνο οι μαθητευόμενοι Μάγοι του Μαξίμου την κάναν.

    Ας σοβαρευτούν, γιατί ο κόσμος δεν τρώγει «κουτόχορτο».

    Η δήθεν «πολυεπίπεδη» κυβέρνηση, κατά τον Θεοδωρικάκο, πρέπει να αλλάξει … ρότα γιατί οι Εθνικές καταστροφές εξαφανίζουν χώρες και πολιτικούς.

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν είναι «πολυεπίπεδη», αφού δύο άνθρωποι, Νέζης και Δημητριάδης, ρυθμίζουν τα πάντα.

    Τέλος τα δύο-τρία και τέσσερα ευρώ, που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνταξιούχους και η οργή όλων αυτών μαρτυρούν πως άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση της Ν.Δ.

    Οι υποσχέσεις Σταϊκούρα και Βρούτση ήταν ακάλυπτες … επιταγές …!

    Για καλό και για κακό ας ετοιμασθούν οι πολίτες για κάλπες και για παραβάν.

    Κάτι ξέρει ο Λαός και τονίζει πως «φύλαξε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά».

    Πάντως η Βουλή των Ελλήνων θυμίζει το «θέατρο του παραλόγου» και η Κυβέρνηση, της περιστασιακής πλειοψηφίας, βαδίζει σε … τεντωμένο σχοινί.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia