Βάιος Τάσιος: «Κύριοι της Δημοτικής Αρχής είστε απλά επικίνδυνοι»

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε στη συζήτηση τις ανάγκες του Τρικαλινού λαού και την προστασία του από την πανδημία. Έτσι, έθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων των εργαζομένων για υγεία, μόρφωση, δουλειά. Ταυτόχρονα ζήτησε να καταδικαστεί το όργιο τρομοκρατίας, αυταρχισμού και βίαιης καταστολής της κυβέρνησης στους αγώνες του οργανωμένου μαζικού κινήματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγόρευση και το χτύπημα των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο! Το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία, ενώ ο Δήμαρχος μας κατηγόρησε πως με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις – διαμαρτυρίες προσπαθούμε να κάνουμε το ” κομμάτι” μας!

Στις 17 Νοέμβρη τιμήσαμε τον αγώνα,  τα  ανεξίτηλα-διαχρονικά  μηνύματα, τους νεκρούς του ξεσηκωμού του 1973 στο Πολυτεχνείο. Οι φορείς και τα σωματεία στα οποία  ανήκουμε οργανώσαμε  λιτές εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στις υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, αλλά ανυπότακτες απέναντι στο φόβο , την τρομοκρατία , την απαισιοδοξία , ενάντια σε όσους θέλουν να βάλουν σε καραντίνα τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση , κόντρα στη λογική της αναστολής των αγώνων για το απώτερο μέλλον και του «θα λογαριαστούμε μετά»   . 

Οργανωμένα, συλλογικά, πειθαρχημένα οι εκπρόσωποι των σωματείων, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας,  διοργανώσαμε μια υποδειγματική εκδήλωση, έχοντας απέναντι πολλαπλάσιους από εμάς  αστυνομικούς, που η διάταξή τους πολλές φορές παραβίαζε κάθε υγειονομικό κανόνα.

Kοιτάζοντας ξανά φωτογραφίες από τη 17η Νοέμβρη και συγκρίνοντάς τες με εικόνες της χθεσινής φιέστας του Δημάρχου για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, μπορεί ο καθένας ξεκάθαρα να διαπιστώσει ποιος τελικά κάνει το “κομμάτι”  του…και μάλιστα στις πλάτες της υγείας του λαού.  Kύριοι  της Δημοτικής Αρχής είστε απλά πολύ επικίνδυνοι! 

Βάιος Τάσιος,

 Δημοτικός  Σύμβουλος Τρικκαίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση  &

Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Τρικάλων. 

 Τρίκαλα 28 Νοέμβρη 2020

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia