ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΒοήθεια στο σύστημα υγείας – 19 κλίνες παραχώρησε στα Τρίκαλα η κλινική ‘Αποκατάσταση’

Για την απόφαση να ζητηθούν κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα υγείας, και τις 19 συνολικά που παραχωρήθηκαν στα Τρίκαλα από την κλινική ‘ Αποκατάσταση’ , μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός :

 « Έχουν παραχωρηθεί 19 κλίνες από την κλινική ‘Αποκατάσταση’ στα Τρίκαλα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι αυτό τον Περικλή Στοφόρο. Πήραμε την απόφαση αυτή όταν ήρθε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Γκάγκα τη Δευτέρα και αξιολογήσαμε την κατάσταση, και μας έδωσε την έγκριση του Υπουργείου. Είναι μια ξεχωριστή πτέρυγα που μας εξασφάλισε ο κ. Στοφόρος, με πλήρη εξοπλισμό και προσωπικό που ο ίδιος προσέλαβε. Από αύριο κιόλας θα είναι διαθέσιμη αυτή η πτέρυγα.»

Μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο ιδιοκτήτης της κλινικής ‘Αποκατάσταση’ Περικλής Στοφόρος, ανέφερε χαρακτηριστικά :

 « Είμαστε πάντα σε ενάργεια να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την τοπική μας κοινωνία. Θέλαμε να συμμετάσχουμε, το αποδεικνύουμε τόσα χρόνια με την παρουσία μας στο χώρο της υγείας στο Νομό μας, και τώρα πλέον που υπήρξε η πρόθεση από το κράτος να συμμετέχουμε δεν μπορούσαμε παρά να δείξουμε την προθυμία μας.

Αποφασίσαμε έτσι να διαθέσουμε τις 19 κλίνες, με θαλάμους αρνητικής πίεσης, παροχή οξυγόνου, πλήρες ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε το σύστημα υγείας. Δεν είναι εγκαταστάσεις ΜΕΘ, μπορούμε όμως μέχρι και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση αν χρειαστεί. Ήδη λειτουργούσαμε με επάρκεια σε προσωπικό, παρόλα αυτά προσλάβαμε άλλα 9 άτομα για την πτέρυγα αυτή.

Είμαστε έτοιμοι και άμεσα μπορούμε να διαθέσουμε τις κλίνες για όποτε μας ζητηθεί. Η συμφωνία μας είναι για μια τρίμηνη σύμβαση, ανανεώσιμη ανά μήνα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.»

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia