Για νέα ρεκόρ και με καινοτομίες ο 13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα.


Η ώρα του τρίτου μεγαλύτερου ημιμαραθώνιου της χώρας έφτασε. Ο 13ος Ημιμαραθώνιος αγώνας Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος», διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
Δεκατρία χρόνια μετά τον πρώτο αγώνα στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, Θανάση Σταμόπουλου, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων με τη συνδρομή, συνεργασία και συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων ενισχύει τον αγώνα των ρεκόρ.Το πρωί της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βαγγ. Διβάνης και ο γενικός αρχηγός κ. Χρήστος Λίπας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημητρη Παπαστεργίου. Η συνάντηση περιστράφηκε σε θέματα τεχνικά και οργανωτικά, αφού ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ως συνδιοργανωτής στον μεγάλο αυτό αγώνα, που, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων διοργανώσεων στα Τρίκαλα, στο κέντρο της Ελλάδας.
Ηδη, οι συμμετοχές αυξάνονται αλματωδώς, τα ρεκόρ ετοιμάζονται να σπάσουν και επομένως, τα θέματα συζήτησης ήταν αμιγώς τεχνικά.  

Καινοτομίες   
Η προεργασία του έμπειρου Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων έχει οδηγήσει σε καινοτομίες. Για παράδειγμα φέτος, το 2020, καλούνται και όσοι/ες δεν επιθυμούν να τρέξουν, αλλά μπορούν να μετάσχουν σε ένα δυναμικό βάδισμα, να εγγραφούν στον αγώνα των 5 χλμ. η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν κάνει προεργασία, αλλά επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Επίσης, για Τρίτη χρονιά θα μετάσχει η ομάδα των Lifewalkers στον ίδιο αγώνα, των 5 χλμ. Είναι η ομάδα που απευθύνεται και αγκαλιάζεται από ΑμεΑ και φίλους ΑμεΑ, από τον καθένα και την καθεμιά που θέλει να διατρανώσει το μήνυμα για άσκηση στον καθένα, ανεξαρτήτως θεμάτων αναπηρίας.
Σύντομα, όπως ανέφερε ο κ. Διβάνης, θα ανακοινωθούν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες – εκπλήξεις, σε σχέση με τη διοργάνωση που συγκεντρώνει στην καρδιά της Ελλάδας, χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες, επισκέπτες, φιλοξενούμενους, περιπατητές.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο αγώνας 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
Εγγραφές: μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 

μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης:

https://www.trikalahalfmarathon.org

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

Α. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 

21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS)

Ωρα έναρξης 10:00 

Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Β. 5 ΧΛΜ.   

Ωρα έναρξης 10:00 

Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Γ. 1 ΧΛΜ.(ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)

Ωρα έναρξης 9:30 

 Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

Τερματισμός: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   

Α: 9-10-11 ΕΤΩΝ  (ΓΕΝ. 2009-2010-2011)

Β: 12-13-14 ΕΤΩΝ  (ΓΕΝ. 2006-2007-2008)

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia