Γιώργος Καταβούτας: «Οι εργασίες στην κεντρική πλατεία θα επανεκκινήσουν άμεσα»

Στην παραδοχή ότι η κεντρική πλατεία της πόλης έχει καθυστερήσει στην αποπεράτωση των εργασιών, προχώρησε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Καταβούτας :

« Οι εργασίες στην κεντρική πλατεία θα επανεκκινήσουν άμεσα, παρόλο που το θέμα με την αρχαιολογική υπηρεσία είναι ακόμα δυσεπίλυτο. Η διαφωνία είναι ότι θέλουν να είναι ορατά και εκτεθειμένα τα θεμέλια του παλιού τζαμιού, αλλά η δική μας πλευρά είναι να μην είναι εκτεθειμένα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν φτάσαμε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, και για αυτό ζητάω να αντιληφθούμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης.

Θα μπορέσει φυσικά η πλατεία να ολοκληρωθεί και χωρίς αυτό το κομμάτι, όμως εκεί θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Είναι σημαντικό να έχουμε την κεντρική μας πλατεία σαν πόλη, το παραδέχομαι ότι είναι μια εικόνα παρατημένη αυτή τη στιγμή, και πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα.

Το πλάνο για την πλατεία Κιτριλάκη είναι να περάσει στο επόμενο ΕΣΠΑ, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι έχει ήδη ο εργολάβος πολλά έργα ανοιχτά στην πόλη, και το να ανοίξει ακόμα ένα εργοτάξιο αυτή τη στιγμή και να μείνει αδούλευτο δεν είναι σοβαρή κίνηση. Άρα μιλάμε για το νέο έτος, από Γενάρη τουλάχιστον, με τη δέσμευση όμως και του εργολάβου ότι θα έχει παραδώσει ήδη ως τα Χριστούγεννα την κεντρική πλατεία, έστω και χωρίς το επίμαχο κομμάτι με την αρχαιολογική υπηρεσία.»

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia