Γιώργος Οικονόμου: Ποιος θα κυβερνήσει ή πώς θα κυβερνήσει;

Ιδιαίτερα σημαντική η παρέμβαση του υποψηφίου βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Οικονόμου στο NEWS 24/7 όπου δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ενόψει των εθνικών εκλογών:

Μην έχουμε καμία αμφιβολία: το βασικό γεγονός που άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα στη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι η τοποθέτηση ξανά του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος. Ένα Κίνημα που άντεξε, αν και σήκωσε αμαρτίες δεκαετιών. Επιβίωσε, εκεί που οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα είχε σβήσει οριστικά. Ανακάμπτει, καθώς είναι το μοναδικό από τα τρία πρώτα κόμματα που ανεβάζει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2019.

Κατάφερε το πιο ισχυρό χτύπημα στην κυβέρνηση, κινούμενο θεσμικά στην υπόθεση των υποκλοπών, αν και δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Και τώρα, ενόψει της απλής αναλογικής και του σοβαρού ενδεχόμενου των κυβερνήσεων συνεργασίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τη μια μέρα το φλερτάρουν και την επόμενη το καθυβρίζουν.

«Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;», ρωτάει ο τοξικός δικομματισμός ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί πιστεύουν στις συνεργασίες ή γιατί ενδιαφέρονται για την ομαλή πορεία της χώρας, άλλωστε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα είναι ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για την πολιτική σταθερότητα θα απέφευγαν τις αήθεις προσβολές προς το ΠΑΣΟΚ. «Σοσιαλ-Καμμένους» του Τσίπρα, μάς φαντάζεται ο κ. Μητσοτάκης. «Εκβιαζόμενους» από τον Μητσοτάκη, μάς φαντάζεται ο κ Τσίπρας, ξεχνώντας προκλητικά ποιος ξεσκέπασε την αθλιότητα των υποκλοπών. Οι μεν είναι σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Στη ΝΔ είναι σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει Τσίπρα. Την ίδια στιγμή που και οι δύο γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας μετά τις εκλογές.

Το να μην θέλει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό δεν τους περνάει από το μυαλό. Το να μη θέλει κάποιος τα δύο αυτά πρόσωπα που κυβερνούν τα τελευταία 10 χρόνια με μόνη έγνοια την εξουσία και είναι υπεύθυνα για την απίστευτη τοξικότητα που έχει κατακλύσει την Ελλάδα, τους μοιάζει εξωπραγματικό. Καλά θα κάνουν όμως να το συνηθίσουν.

Εμείς, ζητάμε ισχυρή εντολή για δώσουμε διέξοδο προόδου και ελπίδας στο αδιέξοδο της ακρότητας στην οποία έχουν οδηγήσει την χώρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάμε εμπιστοσύνη για τη δημιουργία μίας κυβέρνησης που θα αποκαταστήσει την λειτουργία των θεσμών, την διαύγεια και την διαφάνεια στη χώρα, μία κυβέρνηση που θα βάλει στόχο να μειώσει τους φόρους στη μισθωτή εργασία, να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους και τα μερίσματα, να αποκεντρώσει εξουσία και πόρους από τα υπουργικά γραφεία σε κάθε τοπική κοινωνία για να μπορέσει να πυροδοτήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας παντού, να οικοδομήσει το νέο σύστημα υγείας, να δώσει ΕΚΑΣ και αξιοπρέπεια στον συνταξιούχο, να δώσει λύση στα κόκκινα δάνεια, να δώσει διέξοδο και ρευστότητα στην μικρομεσαία επιχείρηση.

Για αυτό σε αυτούς που μας ρωτάνε «ποιος θα κρατάει το τιμόνι της χώρας;» απαντάμε «πού θέλουμε να πάμε το καράβι της χώρας;». Σε αυτούς που ρωτάνε «Ποια πρόσωπα; Ποιος πρωθυπουργός». Απαντάμε «Ποιες πολιτικές; Ποιοι στόχοι;». Γιατί όποιος ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα σκέφτεται μόνο το «ποιος θα κυβερνήσει;» – όποιος ενδιαφέρεται για την κοινωνία αναρωτιέται «πώς θα κυβερνήσει;».

Έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Όσες επιθέσεις κι αν δεχτούμε, όσες προσβολές κι αν μας απευθύνει ο απερχόμενος τοξικός δικομματισμός. Με ισχυρό, διψήφιο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, «δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη. Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη». Αυτά είναι τα λόγια του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα.

*Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ψυχίατρος και υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα

Πηγή: news247.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia