Γνωριμία στα Τρίκαλα με τον Σαρακατσάνικο Ελληνικό Ποιμενικό Σκύλο (Βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη «Συνάντηση Γνωριμίας με τον Σαρακατσάνικο Ελληνικό Ποιμενικό Σκύλο» που διοργάνωσε ο Ε.Π.Ο.Σ.Σ. (Ελληνικός Ποιμενικός Όμιλος Σαρακατσάνικου Σκύλου) στον προαύλιο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Τρικαλινοί αλλά κι επισκέπτες από πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας παρευρέθηκαν σε μία εκδήλωση όπου γνώρισαν τον Σαρακατσάνικο Ποιμενικό Σκύλο από κοντά κι ενημερώθηκαν με σύντομες ομιλίες για την ιστορία του και τον σημαντικό του ρόλο στη ζωή των κτηνοτρόφων.

Η όμορφη εκδήλωση είχε και χρώμα… παράδοσης με ήχους και χορούς από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Τρικάλων «Τα Κονάκια».

Ο Πρόεδρος του Ε.Π.Ο.Σ.Σ., κ. Στέφανος Πολυγένης σε δήλωσή του στο trikalafocus είπε πως η εκδήλωση αφορούσε «την πορεία μέσα στον χρόνο των Σαρακατσαναίων και των σκύλων τους. Οι Σαρακατσαναίοι έχουν αφήσει εποχή στην κτηνοτροφία. Είναι πρωτοπόροι, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά παγκοσμίως».

Με τη σειρά του ο κ. Στέφανος Μπέης, Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων δήλωσε πως «Ήρθαμε να στηρίξουμε αυτή την εκδήλωση γιατί θεωρούμε πως ο Σαρακατσάνικος Σκύλος είναι μέρος της ιστορίας των Σαρακατσαναίων. Η φυλή δημιουργήθηκε μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας των Σαρακατσάνικων τσελιγκάτων στο παρελθόν. Ευχόμαστε μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες να διαδοθεί η προέλευσή του, η ελληνικότητα και η Σαρακατσάνική του ταυτότητα, με σκοπό να πιστοποιηθεί και παγκόσμια ο Σαρακατσάνικος Ελληνικός Ποιμενικός Σκύλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia