Δήμος Τρικκαίων “Με το βλέμμα στραμμένο στην ηλεκτροκίνηση.”

Αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. στο Infopoint στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων, θα παρουσιαστούν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα είναι διαθέσιμα στο κοινό. Στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις-δοκιμές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων περιορισμένης διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές πόλεις: το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων θα δοκιμαστούν 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τρίκυκλα & 5 τετράκυκλα) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία. 
Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών. Στο Infopoint της κεντρικής πλατείας μπορείτε να ενημερωθείτε, να κάνετε την εγγραφή και να οδηγήσετε ένα όχημα! (απαιτείται δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας). Η εταιρεία e-Trikala AE έχει παραλάβει τα οχήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με τους προμηθευτές ελαφρών αγαθών.
Το έργο ELVITEN (http://www.elviten-project.eu/), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. #letsgoelectric— στην τοποθεσία Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia