ΔΕΥΑΤ: Παρουσιάστηκε το Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης Δήμου Τρικκαίων

Στις 19/10/2022 έγινε παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ Τρικάλων του παραδοτέου της μελέτης με τίτλο «Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης Δήμου Τρικκαίων (Masterplan) από τον εκπρόσωπο της μελετητικής ομάδας κ. Μαρκαντωνάτο Παναγιώτη πολ/κο μηχ/κο, και τον κ. Ζερβό Ελευθέριο, γεωλόγο.

Σκοπός εκπόνησης της μελέτης είναι η μελέτη και καταγραφή αποδοτικών και βιώσιμων τρόπων και μεθοδολογιών διαχείρισης του υδροδοτικού συστήματος του Δήμου Τρικκαίων με στόχο την ποσοτικά αξιόπιστη ποιοτικά και περιβαλλοντικά ασφαλή και οικονομικά πρόσφορη κάλυψή της ζήτησης υδρευτικού νερού στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Τρικάλων.

Το πρώτο στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει την αναλυτική καταγραφή και περιγραφή όλων των υδροληπτικών έργων της ΔΕΥΑΤ, στοιχεία καταμετρήσεων ποσότητας και ποιότητας του νερού ύδρευσης και εκτίμηση των μελλοντικών αναγκών σε νερό, καθώς και των περιοχών εκείνων που κρίνονται καταλληλότερες για εύρεση υπόγειου νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση μέσω υδρογεωλογικής έρευνας.

Στο επομενο στάδιο η μελέτη θα περιλαμβάνει προτάσεις και λύσεις των προβλημάτων υδροδότησης των οικισμών του δήμου, προκαταρκτικές μελέτες και εκτίμηση του κόστους κατασκευής των προτεινόμενων έργων και των δαπανών λειτουργίας τους.

Στο τελευταίο στάδιο θα γίνει οικονομική ανάλυση κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών νερού ύδρευσης στηριζόμενη στην αρχή ανάκτησης κόστους ύδατος και φυσικών πόρων και στις κατευθύνσεις της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia