Διήμερο αντιϊμπεριαλιστικών εκδηλώσεων στις 21 και 22 Μάη στα Τρίκαλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί στο λαό σε μαζική συμμετοχή στο Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μάη 2022 με σειρά εκδηλώσεων και κορύφωση με την μεγάλη Πορεία Ειρήνη στα Τρίκαλα, που φέτος συμπίπτει με την ημέρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ειδικά καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαζικούς φορείς, το λαό, τη νεολαία να πάρουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές-ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στο πολεμικό σφαγείο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών. Αυτό δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δράση. Σ’ αυτό το δρόμο βαδίζουμε μαζικά στην Πορεία Ειρήνης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο 21 Μάη 2022
ΩΡΑ 7.00 μ.μ. Πεζόδρομος στην Ασκληπιού (Μπροστά στο Δημαρχείο)
Τα παιδιά ζωγραφίζουν με τη χρώματα της Ειρήνης. Θα παρουσιαστούν έργα παιδιών σχολείων των Τρικάλων εμπνευσμένα από την Ειρήνη (τα έργα θα προετοιμαστούν από το σχολείο ή θα τα ζωγραφίσουν τα παιδιά στην πλατεία).
Παιχνίδια μπάσκετ 3Χ3 σε αερομεταφερόμενη μπασκέτα για νέους και νέες που θα μετατρέψουν το κέντρο των Τρικάλων σε ένα αυτοσχέδιο αθλητικό και δημιουργικό χώρο.
Κυριακή 22 Μάη 2022
Ώρα 7.00 μ.μ. Πορεία Ειρήνης από την πλατεία της Αγίας Μονής στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Καλούμε το λαό να πορευτούμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πριν από την εκκίνηση περίπου στις 6.45 μ.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση με παρουσίαση του χορευτικού 7ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Μονής και απαγγελία ποιημάτων.
Ώρα 7.30 μ.μ. Λαϊκός Αγώνας Δρόμου με εκκίνηση από το Δέλτα Καλαμπάκας και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Για λόγους ασφαλείας των αθλητών και προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακού προβλήματος η διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος θα γίνει στο χώρο του πεζοδρομίου.
Απονομή αναμνηστικών επαίνων στους δρομείς.
Κεντρική ομιλία από μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.
Λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για δωρεάν μετάβαση θα αναχωρήσουν για την Αγία Μονή στις 6.30 μ.μ. από το χώρο Αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ και για το Δέλτα Καλαμπάκας στις 7.00 μ.μ. μπροστά από το κατάστημα Σαράφη.

Να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί!
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή.
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις τηλ. 6973350825, 6932428073 και mail ep.eir.trikala@gmail.com

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia