Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων: «Η αξία της τρίτης ηλικίας»

Θέμα Δράσης «Η αξία της τρίτης ηλικίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού για το σχολικό έτος 2022 – 2023, με θέμα «Η αξία της τρίτης ηλικίας». Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, ο Κοινωνικός Λειτουργός της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων – Ντάσκας Ιορδάνης σε συνεργασία με την Γκουγκουμάτη Κων/να – Νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων, πραγματοποίησαν την εν λόγω δράση στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων,με τη διενέργεια ομιλίας-παρουσίασης και βιωματικών δράσεων-ασκήσεων.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της τρίτης ηλικίας, η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και στους νέους. Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα τους.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια και τους Δασκάλους του 14ου Δημοτικού, που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους,  βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia