Δωρεάν λήψη Τέστ Παπανικολάου την ερχόμενη Δευτέρα στον Κλοκοτό.

Στον Κλοκοτό θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μαία του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας για τη λήψη δειγμάτων Τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Η διεύθυνση και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζουν τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούν δειγματοληψίες οι οποίες αποστέλλονται προς εξέταση. Η λήψη τεστ ΠΑΠ θα γίνει στο κοινοτικό γραφείο Κλοκοτού από τις 9:00 το πρωί.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να προσέλθουν για τα λήψη δειγμάτων.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Καθημερινά και μετά από συνεννόηση με την μαία, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2433350200 για να κλείσουν ραντεβού με τη Μαία κα Άρτεμις Πασσά για λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

Μια από τις αναγκαίες εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται μια φορά το χρόνο οι γυναίκες είναι αυτή του ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Γιατροί αλλά και μαίες εξηγούν πως όσο τακτικότερο έλεγχο κάνει μια γυναίκα τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να προλάβει τον καρκίνο της μήτρας σε αρχικό στάδιο αλλά και διάφορες μη φυσιολογικές αλλοιώσεις. Έτσι λοιπόν καμιά γυναίκα δεν πρέπει να αμελεί αυτή την εξέταση, αφού τα αποτελέσματά της προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες και σώζουν ζωές.

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και τη προαγωγή υγείας διεξάγει εδώ και λίγο καιρό δωρεάν το ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Καθημερινά και μετά από συνεννόηση με την μαία οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2433350200 για να κλείσουν ραντεβού.

Για την ιστορία το ΤΕΣΤ ΠΑΠ που οφείλει την ύπαρξή του στον ιατρό και Βιολόγο, Γεώργιο Παπανικολάου. Αποτελεί μια προληπτική, ανώδυνη και σύντομη γυναικολογική εξέταση κατά την διάρκεια της οποίας συλλέγονται κύτταρα από το τράχηλο και τον κόλπο με στόχο την ανίχνευση πιθανών μη φυσιολογικών αλλοιώσεων και μεταβολών τους. Πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, από την στιγμή που αρχίζουν οι σεξουαλικές επαφές.

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να αποφύγει η γυναίκα την κολπική πλύση, για (48) ώρες ,επίσης πρέπει να αποφύγει την σεξουαλική επαφή και την χρήση ταμπόν για δυο 24ωρα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia