Εκατοντάδες πιστοί στη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου. (φωτ.&video)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η λιτανευση των σωζόμενων Τιμίων Λειψάνων των εν Τρίκκη Αγίων, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων προς την Κεντρική Πλατεία.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος προηγουμένως υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού άπαντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος.

Μαζί του συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών.

Γύρω στις 7:30 χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού μας Ναού, δίνοντας έτσι το σύνθημα της έναρξης της μεγάλης Λιτανείας των λειψάνων των εορταζομένων Αγίων προς Αγιασμό του πιστού λαού της πόλεως, αλλά και απάσης της Μητροπόλεως μας.

Η μπάντα  του Δήμου Τρικκαίων συνόδευε υπό τους ήχους της την Λιτανεία, ενώ ακολουθούσε στρατιωτικό άγημα μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, που απέδιδε τιμές στα Ιερά Λείψανα των τοπικών Αγίων μας, ενώ δεξιά και αριστερά των λειψάνων ήταν οι ιερείς της Μητροπόλεως, όπως και οι Αρχιερείς με τον ευλαβή λαό.

Η Ιερά Λιτανεία κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων, όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ που ήρθε και λάμπρυνε την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας, τους ιερείς που για λίγο άφησαν τις υποχρεώσεις στις Ενορίες τους για να πάρουν μέρος σε αυτήν την γιορτή του τόπου μας, τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που «αγκάλιασαν» με αγάπη τους Αγίους προστάτες μας και τους Άρχοντες του τόπου αυτού.

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από τα Ιερά Λείψανα των τοπικών Αγίων μας, που μεταφέρθηκαν και θα φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στον Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων επί τριήμερο.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με το μεστό του λόγο αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην τιμή που έχουμε οι ορθόδοξοι να έχουμε τους αγίους ως πρεσβευτές στον Θρόνο του Τριαδικού Θεού.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia