ΕΛΕΥΘΕΡΗ … ΠΤΩΣΗ… !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.


    Ήρθαν πολύ δύσκολα χρόνια, για την Πατρίδα μας, τις τελευταίες δεκαετίες. Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε από την «ελλειμματική» Δημοκρατία και από την κακοδιαχείριση του κρατικού χρήματος.

    Κυβερνήσεις, έρχονται και παρέρχονται, σε μικρά χρονικά διαστήματα, αφού δεν μπορούν να συμπληρώσουν την τετραετία υπό το βάρος των κοινωνικών και κυρίως οικονομικών αδιεξόδων.

    Τέτοια σημάδια «ελεύθερης πτώσης» εμφανίζει, έντονα, και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα.

    Πολλά και δύσκολα τα προβλήματα. Λίγοι και όχι ικανοί οι κυβερνώντες.

    Στην ουσία φαίνεται, πως λίγοι πολιτικοί έχουν αναλάβει δράση, ώστε να μην πάει η κοινωνία μας από το κακό στο χειρότερο και τσακιστεί στα … βράχια της Μεσογείου.

    Ένας απ’ αυτούς είναι και ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία στις 7 Ιουλίου 2019, με απρόσμενη πλειοψηφία 158 βουλευτών.

    Εκμεταλλεύθηκε την φθορά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το «Μακεδονικό» θέμα, την τραγική οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, το εργασιακό και την έλλειψη επενδύσεων και θέσεων εργασίας.

    Έταξε πολλά. Μίλησε για «επιτελικό κράτος». Είπε για βελτίωση της οικονομίας, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων και για μεγάλες επενδύσεις.

    Απ’ όσα υποσχέθηκε, μέχρι σήμερα υλοποίησε ελάχιστα. Σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Λειτουργία του κράτους δεν έκανε τίποτε το θετικό.

    Τον Πρωθυπουργό τον ενδιαφέρουν δύο πράγματα. Πρώτον πως θα επιβιώσει η παρούσα κυβέρνηση, όσο γίνεται περισσότερο και δεύτερον πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Γι’ αυτό κι έγινε από απλός και προσιτός, σκληρός και απλησίαστος.

    Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η σημερινή κυβέρνηση;

    Δεν μπορεί να σταματήσει τις ροές των μεταναστών που κυριολεκτικά διαλύουν τις τοπικές κοινωνίες.

    Το ότι κατέβασαν «ρολά» οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου τα λέγει όλα. Πολλοί πιστεύουν πως η Μετανάστευση σε συνδυασμό με την παράνομη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης μπορούν να πνίξουν την κυβέρνηση της Ν.Δ., στα βαθειά της … Μεσογείου.

    Ο τρόπος με τον οποίο προσωπικά διαχειρίστηκε το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και δεν έτυχε γενικής αποδοχής από τους πολίτες.

    Τον παπά δεν τον κάνουν τα … ράσα …!

    Στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται η τραγική κατάσταση. Γιατροί και νοσηλευτές δεν διορίζονται, ενώ η υλικοτεχνική υποδομή είναι απαρχαιωμένη. Υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, πεθαίνουν στους διαδρόμους.

    Ο ηλικιακός ρατσισμός του πρωθυπουργού είναι μεγάλο πλήγμα για την δημοκρατία. Πρωτοεφαρμόσθηκε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Έπειτα εφαρμόσθηκε στον τομέα της Υγείας. Κόπηκαν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων στελέχη ικανότατα με αξιόλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά και διορίστηκαν «Αυριανιστές» και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ακόμα και ταβερνιάρηδες που πέρασαν από την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και έγιναν δεξιοί …!

    Τα «τρωκτικά» της τοπικής της Ν.Δ., γιατί υπάρχουν και αξιόλογα στελέχη στον χώρο αυτό, έμειναν χωρίς θέση και κοιμούνται … ήσυχα, αφού δεν υπάρχει Τρικαλινός σε κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας. Δεν έχουν ούτε όραμα ούτε αξιοπρέπεια.

    Διάβασαν στα Μ.Μ.Ε. για τον «Δρ. Τάφο»; Αν όχι τότε πρέπει να μάθουν ότι στο Γ.Ν. Ηλείας διορίστηκε ένας 80χρόνος, που υπέστη 2-3 εγκεφαλικά  …! Αυτή είναι η αξιοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη;

    Πάντως, το «επιτελικό κράτος» ανέλαβαν να στήσουν δύο … κολλητοί του πρωθυπουργού. Δημητριάδης και Νέζας, που τα έχουν κάνει … θάλασσα. Αυτοί αποφασίζουν για τα πάντα …!

    Η λαθροχειρία στην Παιδεία και η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με τα δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, είναι ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, που ξεσήκωσε την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, για να κάνει πρόωρες εκλογές η Ν.Δ. και για να … κάψει το χαρτί της «απλής αναλογικής» μπορεί να γίνει μπούμερανγκ.

    Το ίδιο έκανε και ο Σωτήρης Κούβελας, υπουργός της Ν.Δ. επί εποχής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Νόμος 1907/1990) αλλά τελικά έχασε τις εκλογές η Ν.Δ.

    Κανένα εκλογικό σύστημα δεν δίνει Κυβέρνηση χωρίς την συναίνεση του Λαού.

    Τέλος οι περίφημοι … «Μπαχαλάκηδες» «ζουν και βασιλεύουν» και καίνε αυτοκίνητα και περιουσίες αθώων πολιτών.

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε «ελεύθερη πτώση» παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

    Έτσι, με την τελευταία δημοσκόπηση της M.R.B., η Ν.Δ. από 40%, που πήρε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, έπεσε στο 33%.

    Κι έχει ο Θεός, γιατί ο κατήφορος συνεχίζεται.

    Κοινωνία, που δεν έχει λύσει τα δικά της προβλήματα, δεν μπορεί να λύσει προβλήματα άλλων. Και οι απανωτές επισκέψεις Υπουργών της κυβέρνησης στα Τρίκαλα, όπως της κας Μενδώνη (πρώην ΠΑΣΟΚ) δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά, ούτε στο κέντρο ούτε στην περιφέρεια.

    Υποσχέσεις … χόρτασαν οι πολίτες.

    Έργα δεν βλέπουν να γίνονται.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia