Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Αναμφίβολα, το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του αποτελούν μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων και, κυρίως, των νέων. Αυτός ο θαυμαστός νέος κόσμος προσφέρει τόσες ευκολίες, ταυτόχρονα, όμως, κρύβει πολλούς κινδύνους. Για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α4, Β4 και Γ1 παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, που οργάνωσε και υλοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (Saferinternet). Ο κύκλος ενημερώσεων επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο παρέχοντας στους μαθητές ολοκληρωμένη και κυρίως επικαιροποιημένη πληροφόρηση για τους κινδύνους του διαδικτύου, για την αποφυγή τους αλλά και για την αντιμετώπιση τω συνεπειών τους όταν χρειαστεί. Η φετινή ενημερωτική εκδήλωση ήταν εστιασμένη στην υπεύθυνη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, στην προστασία τους, στην αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων (fake news) και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Υπεύθυνοι για την οργάνωση της εκδήλωσης από τη πλευρά του σχολείου ήταν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Καλλιάρας Κωνσταντίνος και Μεγαρχιώτη Χριστίνα.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia