Εντυπωσιακή συμμετοχή των Τρικαλινών RobotExperts στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της ομάδας RobotExperts στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FLL2023 στο Μαρόκο, όπου συμμετείχαν 70 ομάδες από περίπου 60 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και κάποιες με τεράστια εμπειρία στον χώρο της ρομποτικής και της τεχνολογίας (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, ΗΠΑ κ.α.).

Για 4 ημέρες, από τις 18-21 Μαΐου, οι RobotExperts και όλες οι ομάδες συναγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο, έζησαν έντονες στιγμές με κέφι, διασκέδαση και εναλλαγές συναισθημάτων και γνωρίστηκαν με παιδιά από όλον τον κόσμο.

Η τρικαλινή ομάδα κατάφερε τελικά να πάρει την 13η θέση στον κόσμο στην κατηγορία του

RobotGame, καθώς μια λεπτομέρεια της στοίχισε την 8η θέση στην κατάταξη.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το πρότζεκτ της για την ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων εν κινήσει, τόσο στον Μαροκινό υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, όσο και στον Δανό πρέσβη στο Μαρόκο, οι οποίοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της ομάδας και συνομίλησαν με τα παιδιά. Επιπλέον κέρδος για την ομάδα είναι η πρόταση συνεργασίας που δέχθηκε η ελληνική ομάδα από την Γαλλική εταιρεία προώθησης καινοτομίας Synhive.

Την τρικαλινή αποστολή αποτελούσαν οι Βαγγέλης Γιώτας, Αλέξανδρος Δημητρίου, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τζίκα, Δημήτρης Τσάτσος και Νίκος Γετερίδης, και οι προπονητές τους Επαμεινώνδας Αγγέλης και Κωνσταντίνος Δημητρίου.

Για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας, που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά της και την βοήθησαν να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia