Ηχηρό μήνυμα από τους μουσικούς των Τρικάλων.


Τα μέλη του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου συμμετείχαν σήμερα 10/1/22 στο παγκαλιτεχνικό πανελλαδικό συλλαλητήριο. 

Σήμερα μουσικοί και καλλιτέχνες σε όλη τη χώρα έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού η κυβέρνηση από τον Ιούλιο και μετά δεν τους έχει δώσει καμία οικονομική στήριξη και ελάχιστοι είναι αυτοί που δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας οι εργαζόμενοι στον χώρο της μουσικής και συνολικά της τέχνης βρίσκονται σε πιο δεινή κατάσταση από ποτέ.

Με βασικό σύνθημα: ”οχι άλλη ατομική ευθύνη! Άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας μας” οι μουσικοί διεκδικούν:

🔸Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του χώρου στα μέτρα στήριξης. Να μπουν σε καθεστώς αναστολής όλοι οι μουσικοί ανεξαρτήτως ΚΑΔ.
🔸Ένταξη των εκπρόθεσμα εγγεγραμμένων στο Μητρώο Καλλιτεχνών καθώς και όλων όσων πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο (4 χρόνια προϋπηρεσία ή 2 συν τίτλο σπουδών).
🔸Να καταργηθούν οι νέοι κόφτες από το Μητρώο Καλλιτεχνών που κόβουν τις αιτήσεις σε όσους δεν εμφανίζουν δραστηριότητα στην ειδικότητά τους κατά τον τελευταίο μήνα. Να ενταχθούν στην Αποζημίωση όλες οι ειδικότητες (ΣΤΕΠ) του Μητρώου.
🔸Άδειες Δώρα Επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους αποζημίωσης μέσω Μητρώου όπως ακριβώς δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε αναστολή
🔸Αναδρομική αποζημίωση για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου.
🔸Να εξασφαλιστεί το εισόδημα για όλους όσους δουλεύουν χωρίς σταθερή εργασία, με εισόδημα χαμηλότερο πολλές φορές, ακόμα και από τον βασικό μισθό, και που αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα του κλάδου.
🔸Να πάρει επιτέλους το κράτος την ευθύνη για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζόμενων, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Να καλυφθεί με Κρατική ευθύνη το κόστος της επιδημιολογικής επιτήρησης στους χώρους εργασίας που έχουν απομείνει. Πρωτοκόλλα υγείας στο Θέαμα –Ακρόαμα με κριτήριο την περιφρούρηση της υγείας εργαζόμενων και κοινού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia