ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΗχηρό μήνυμα κατά του αΘλητικού νομοσχεδίου από τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ

Γεμάτη παλμό και με όγκο, παρά την βροχόπτωση, ηταν η κινητοποίηση των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ ενάντια στο νομοσχέδιο Αυγενάκη για να μην εξισωθεί, οπως τόνισαν, το πτυχίο τους με αυτά των ταχύρυθμων εκπαιδευτικων προγραμμάτων.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό. Την ίδια ώρα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα οτι θα ακολουθησουν και άλλες κινητοποιήσεις.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του αΘλητικού νομοσχεδίου.

Ο Σύλλογος ΤΕΦΑΑ διεκδικεί:
● Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αθλητικό νομοσχέδιο! Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια.
● Να στηριχτούν οι πανεπιστημιακές Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σύγχρονες υποδομές και διδακτικό προσωπικό.
● Να αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς άλλες πιστοποιήσεις και εμπόδια.
● Να στηριχτούν από την κυβέρνηση και όχι να καταργηθούν τα δημόσια προγράμματα άθλησης. Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.
• Εδώ και τώρα εξασφάλιση δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές!
• Μετακίνηση χωρίς εισιτήριο, με επαρκή δρομολόγια για όλες τις ώρες μαθημάτων και προς όλα τα σημεία πρακτικής άσκησης!
• Ανέγερση εστιών με πλήρη κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση, που θα καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες όποιου φοιτητή χρειαστεί! Κανένας να μη στερηθεί τις σπουδές του λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίων!
• Ολόπλευρα μέτρα προστασίας από την πανδημία! Τακτική απολύμανση και αντισηπτικά σε όλους τους χώρους της σχολής – δωρεάν rapid test για όποιον τα χρειάζεται εντός των πανεπιστημιακών χώρων, με αξιοποίηση κινητών υγ. μονάδων

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia