Η τοποθέτηση του Κώστα Μαράβα στη σύσκεψη για το Φράγμα της Μεσοχώρας.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, και Κώστας Σκρέκας, όλοι οι βουλευτές -όλων των κομμάτων- της Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης, όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι των γεωτεχνικών, του ΤΤΕ, των αγροτών και της ΕΘΕΜ.

Επισήμανα πως το Φράγμα Μεσοχώρας έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό πάνω από 500 εκατ. ευρώ και είναι εγκληματικό να μην λειτουργεί.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα προσφέρει στη ΔΕΗ έσοδα άνω των 25 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Εκανα αναφορά και για το φράγμα Πύλης, καθώς η ωριμότητα του έργου βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Με το συγκεκριμένο έργο, ενισχύονται η επαρκής και ποιοτική ύδρευση και άρδευση, η αντιπλημμυρική προστασία, η ποσότητα και η ποιότητα των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων. Με άκουσαν οι υπουργοί και έδειξαν τουλάχιστον να υπάρχει διάθεση.

Ολοι φυσικά τοποθετήθηκαν θετικά ως προς την ολοκλήρωση των έργων την αναγκαιότητα αποπεράτωσης του φράγματος, ενστάσεις υπήρξαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό κ Φάμελλο.

Οι αρμόδιοι υπουργοί κατέγραψαν όλες τις απόψεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει τις προθέσεις του υπουργείου για την οποία εξέλιξη του έργου.

Στη θητεία μου ως δήμαρχος Πύλης συμμετείχα σε πολλές συσκέψεις… Απλά περιμένουμε..

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia