Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος για ένα δίκαιο και όμορφο μέλλον για όλους.

Γιατί πρέπει να πιστέψουμε στη μεγάλη αλλαγή που έρχεται

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταστρέφεται κάθε παραγωγική ιδέα. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ομηρεία. Την κατάσταση αυτή, έρχεται να ανατρέψει με τόλμη και θάρρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να αναστρέψει, να διορθώσει, να θέσει νέες βάσεις. Αυτό θα το πράξει με ένα στοχευμένο και συγκροτημένο πολιτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας: μείωση του εισαγωγικού συντελεστή, από το 22% στο 9%, για εισοδήματα έως δέκα χιλιάδων ευρώ, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση εισφορών στην κύρια σύνταξη, από 20% σε 15%, μείωση του ΦΠΑ από 13% και 24%, σε 11% και 22% αντίστοιχα, ακόμη χαμηλότερο ΦΠΑ, ύψους 6%, για είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους, έναν φορολογικό συντελεστή, ύψους 10%, για τα συνεργατικά σχήματα, την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή για μια τριετία, γιατί από ό,τι διαπιστώσαμε το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει αποδώσει απολύτως τίποτα. Με αυτό το μέτρο θα δώσουμε ώθηση στην οικοδομή και σε άλλα 40 συναφή επαγγέλματα που συνδέονται με αυτή.

Προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους,

Προχωράμε στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών,  με μεσοσταθμική μείωση κατά 35%. Προβλέπεται η μείωση του κόστους ενέργειας. Ταυτόχρονα ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για να μπει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες παράνομες ελληνοποιήσεις.

Επίσης έχουμε ανάγκη από έναν νέο ΕΛΓΑ, για δίκαιες  και έγκαιρες αποζημιώσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της αγοράς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες 

Προχωράμε στη μείωση της φορολογίας, στη δίκαιη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, μέσω του προγράμματος της δεύτερης ευκαιρίας, στην επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στην κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που πηγαίνουν πίσω κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Προς την ελληνική οικογένεια

Βασικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πραγματική στήριξη της ελληνικής οικογένειας. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε επίδομα δυο χιλιάδων ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σε αύξηση του αφορολόγητου κατά χίλια ευρώ για κάθε παιδί και σε υπαγωγή των βρεφικών ειδών στον χαμηλό ΦΠΑ. 

Η Νέα Δημοκρατά δεσμεύεται ότι, κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, επιδοτώντας με 180 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, ενώ παράλληλα δεσμεύεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού σε 730 ευρώ, μέσα σε τρία χρόνια. Μέτρο που μπορεί να δώσει κίνητρο στους νέους να κάνουν οικογένεια.

Προς τους νέους που μετανάστευσαν, χωρίς να το θέλουν

Για να επιστρέψουν οι νέοι μας, πίσω στην πατρίδα πρέπει, να δημιουργηθούν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Νέα Δημοκρατία, τόσο μέσα από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, όσο και μέσα από την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και των start up επιχειρήσεων.

Προς τους συνταξιούχους

Ο καταστροφικός νόμος Κατρούγκαλου υπονόμευσε τις συντάξεις, δημιούργησε προβλήματα και ενίσχυσε τη φτώχεια. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Τόσο για τους συνταξιούχους, όσο και για τους εργαζόμενους, η ανάγκη είναι να δημιουργηθεί ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο δε θα θέτει σε ομηρεία τους συνταξιούχους ενώ παράλληλα θα εγγυάται ότι όλοι οι Έλληνες θα πάρουν σύνταξη.  Το σύστημα των τριών πυλώνων, το οποίο βρίσκεται στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και αντιμετώπισης της φτώχειας στην τρίτη ηλικία.

Παράλληλα, στον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο στόχος για την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας. Η πολιτεία οφείλει με ισχυρές και σύγχρονες δομές να προάγει την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών. 

Αντιμετώπιση της φτώχειας

Στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο προϋπολογισμός για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από 700 εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα.

Φίλες και φίλοι,

Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε δυνατά ότι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται σηματοδοτεί την ευκαιρία αυτή. Και η ευκαιρία αυτή θα δοθεί με μια ισχυρή αυτοδυναμία στην Νέα Δημοκρατία. 

Ο αγώνας που έδωσα ήταν καθαρός. Ήταν ένας αγώνας ιδεών. Ένας αγώνας για μια πραγματική πολιτική αλλαγή, στην οποία πιστεύω πάρα πολύ βαθιά.

Σε αυτό τον αγώνα, εγώ, με όλες μου τις δυνάμεις, ήθελα να σας πείσω και να συμφωνήσουμε ότι, μόνο ενωμένοι, γύρω από μεγάλες ιδέες, μπορούμε να κατακτήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Σήμερα, που ο προεκλογικός αγώνας λήγει, σας καλώ όλους να πιστέψουμε σε αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. 

Σας καλώ να με εμπιστευθείτε, σας καλώ να με στηρίξετε. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Έναν αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί. 

Θανάσης Λιούτας

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων ΝΔ

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia