Θανάσης Λιούτας: Μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου

Επιστολή σε Σταϊκούρα, Σκυλακάκη και Θεοχάρη έστειλε ο Θανάσης Λιούτας για τον τουριστικό κλάδο του τόπου μας

Με επιστολή του ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, προς όλους τους κύριους αρμόδιους υπουργούς για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων οικονομικής στήριξης, ζήτησε οι τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα, να ενταχθούν στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για όσες επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή στο δεύτερο lockdown.

Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο έλαβε ο Τρικαλινός Βουλευτής από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων της ΠΕ Τρικάλων, καθώς και αίτημα, το οποίο του εξέφρασε πλήθος επαγγελματιών και εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ειδικότερα ο Θανάσης Λιούτας τόνισε προς τους κυρίους Υπουργούς  ότι ξενοδοχεία και καταλύματα μπόρεσαν να λειτουργήσουν – όσα από αυτά λειτούργησαν – για λιγότερο από δυο μήνες, γεγονός το οποίο δεν μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες που βιώνει ο συγκεκριμένος κλάδος με τη δεύτερη επιβολή του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης. 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής ειδικότερα αναφερόμενος στον τόπο μας, τον Νομό Τρικάλων, σημείωσε ότι ο τουριστικός κλάδος, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, σήκωσαν στις πλάτες τους ένα μεγάλο μέρος της τοπικής μας ανάπτυξης, συνεισφέροντας και οι ίδιοι κατά πολύ στο να καταστεί συνολικά ο Νομός ένας εθνικός και όχι μόνο πόλος έλξης τουριστών. 

Αυτό συνέβαλε στη γενναία ενίσχυση της τοπικής μας ανάπτυξης, στην ενίσχυση της ρευστότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και απόκτησης εισοδήματος για πολλούς συνοδούς κλάδους του τόπου μας και ασφαλώς για πολλούς ανθρώπους και για οικογένειες της τοπικής μας κοινωνίας. 

Πρόκειται για οικονομικά οφέλη, η δυνατότητα επίτευξης των οποίων πρέπει να θωρακιστεί και για τη μετά – Covid 19 εποχή, ώστε να στηριχθεί η τοπική μας και η εθνική ανάπτυξη, συνέχισε ο Θανάσης Λιούτας, τονίζοντας παράλληλα ότι προϋπόθεση αυτού είναι ο τουριστικός κλάδος να σταθεί στα πόδια του αυτή την κρίσιμη εποχή. «Συνεπώς πρέπει να στηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia