Κάλεσμα σωματείων, εργατικών σχημάτων & συλλογικοτήτων στην αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο 18/2

Ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την ρωσική εισβολή, την ενεργό συμμετοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την εμπλοκή και της χώρας μας. Τίποτε δε δείχνει πως πρόκειται να τερματιστεί σύντομα ο πόλεμος, ενώ οι λίστες θανάτου αυξάνονται καθημερινά και οι ζημιές σε υποδομές και περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες. Ταυτόχρονα η «τρελή» κούρσα των εξοπλισμών φτάνει σε μυθώδη ποσά δισεκατομμυρίων, την ίδια στιγμή που οι λαοί οδηγούνται σε ενεργειακή φτώχεια και αναγκάζονται σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Με φόντο αυτήν την πολεμική όξυνση, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, με τα επεισόδια και τις εμπλοκές να γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση και με τα εξοπλιστικά προγράμματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Με τη συνεχή προσπάθεια εκτροφής εθνικιστικού και πολεμικού κλίματος στους λαούς των δύο χωρών να μπαίνει στη στόχευση των αστικών τάξεων, συνεπικουρούμενων των ΜΜΕ.

Σ’ αυτή την περίοδο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται  συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την έναρξή του, με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και με την αναζωπύρωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιείται και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου, ως τελικού προορισμού στην περιοδεία του σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, για να ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο αυτόν, προς όφελος των συμφερόντων του αμερικανικών πολυεθνικών.

Πιστεύουμε πως πρέπει να σημάνει ένας συναγερμός στο αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, αλλά και ευρύτερα όλων των λαών της περιοχής, και να πραγματοποιηθούν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις και δράσεις το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τις ημέρες της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ορόσημο την ημέρα της επίσκεψης του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών στη χώρα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•         ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

•         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

•         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

•         ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

•         ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

•         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Καλούμε εργαζόμενους/ες άνεργους/ες, αγωνιστές/στριες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις, και συλλογικότητες, σε αντιπολεμική συγκέντρωση – διαμαρτυρία στα Τρίκαλα, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων νομού Τρικάλων

Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος

Ενωτικό Κίνημα Υγειονομικών Τρικάλων

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις ΣΕΠΕ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia