Και πάλι οι ολιγάρχες θα κερδίσουν από τον επιδοματικό λαϊκισμό της κυβέρνησης

Το δήθεν επίδομα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο στη Βουλή τερμάτισε τον επιδοματικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης, αν και είναι δεδομένο πως θα δούμε πολλά ακόμα τέτοια δείγματα μέχρι τις εκλογές.

2 δις ευρώ είναι η καθαρή αισχροκέρδεια των 2 διυλιστηρίων, από τα οποία η Μητσοτάκης Α.Ε. θα πάρει τα 600 εκ. ευρώ για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ άλλων ολιγαρχών. Η Κυβέρνηση, δηλαδή, για άλλη μία φορά παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη, πουλώντας παράλληλα στους πολίτες επιδοματικό λαϊκισμό, λες κι αυτοί τρώνε κουτόχορτο, την ώρα που την τελευταία 2ετία αποτέλεσε μια χρυσή περίοδο για τα δύο αυτά  διυλιστήρια με  τους αναλυτές των χρηματιστηριακών εταιρειών, να  προβλέπουν συνολικά κέρδη προ φόρων για τους δύο ομίλους που θα πλησιάσουν το μυθικό ποσό των 5,3 δισ. Ευρώ!!!

Κι όλα αυτά την ώρα που είναι γνωστό πως το λεγόμενο market pass που θα αρχίσει να «τρέχει» μετά από τρεις μήνες, θα έχει συντελέσει στο να αυξηθούν μέχρι τότε οι τιμές στις αγορές τροφίμων, όπως ακριβώς έγινε και την προαναγγελία του fuell pass και του energy pass.

Η προαναγγελία της όποιας κρατικής επιδότηση έδωσε ήδη το σύνθημα στους σουπερμαρκετάδες , όπως πριν λίγους μήνες το είχε δώσει στους ολιγάρχες της ενέργειας, να αυξήσουν τεχνικά τις τιμές των προϊόντων τους, ώστε τελικά τα χρήματα των όποιων επιδοτήσεων να καταλήξουν ως υπερκέρδη στις τσέπες τους, παρά να ελαφρύνουν το κόστος ζωής των καταναλωτών.

Αλλά για κάτι τέτοια ζει η «Μητσοτάκης Α.Ε.», ώστε και οι φίλοι της βιομήχανοι και χονδρέμποροι να αισχροκερδούν αναίτια, και στους πολίτες να πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Μόνο η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των βασικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων που προτείνει το ΜέΡΑ25, σε συνδυασμό με το λουκέτο στα σουπερμάρκετ που αισχροκερδούν (μέσω της σύγκρισης του δείκτη αύξησης των τιμών της χονδρικής του κόστους των σούπερ μάρκετ και του δείκτη αύξησης των τιμών της λιανικής, όπου όταν ο δεύτερος δείκτης ανεβαίνει πιο γρήγορα από τον πρώτο διαπιστώνεται καθαρά αυτή η αισχροκέρδεια), μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ουσιαστική λύση στην ακρίβεια.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia