«Καλό Καλοκαίρι με ασφάλεια» – Αξιόλογη ημερίδα στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ & Βίντεο)

Σημαντικά με διαχρονική αξία τα μηνύματα που εξήχθησαν κατά την αξιόλογη ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού το απόγευμα της Πέμπτης, στο Μουσείο Τσιτσάνη, η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών με την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων και την Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”.

Θέμα της εκδήλωσης που έγινε παρουσία αρκετού κόσμου, «Καλό Καλοκαίρι με ασφάλεια» και σκοπός της η ευρεία ενημέρωση σχετικά με βασικούς κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς και παροχής μη εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών.

Την έναρξη των χαιρετισμών έκανε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθυνσης Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας, ο οποίος συνεχάρη την τοπική Διοίκηση της ΙΡΑ και τις γιατρούς της Εταιρείας “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της ημερίδας και υπογράμμισε πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων στηρίζει πάντα ανάλογες κοινωνικές δράσεις, πόσο μάλλον όταν αφορούν τόσο ενδιαφεροντα θέματα.

Σύντομος ήταν ο χαιρετισμός του προέδρου της τοπικής ΙΡΑ Βασιλείου Δραγούτσου, ο οποίος ευχαρίστησε την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων και την Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” με την ευχή «να αποκομίσουμε ενδιαφέροντα πράγματα».

Η Βέσελα Γιακίμοβα – Πολύζου, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, ανέλυσε βασικές έννοιες όπως “τι σημαίνει ατύχημα”, “πρώτες βοήθειες”, “ασφαλής συμπεριφορά και τρόποι πρόληψης των ατυχημάτων” εμπλουτισμένες με καθημερινά παραδείγματα.

Η Χαρά Καλιώρα, Ιατρός Γενικής Ιατρικής, έδωσε απλά παραδείγματα συμβάντων που δύνανται να τύχουν στον καθένα μας εξηγώντας, συγχρόνως, πώς πρέπει να αντιδράσει ο διπλανός μας για να μας βοηθήσει.

Ο Αστυνόμος Β’ Αχιλλέας Γκούτσιας, Αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, μεσούντος του θέρους και της διάθεσης των πολιτών για μετακινήσεις, ανέδειξε την ανάγκη τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Καππάς, o Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αλέξανδρος Αγραφιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων Γιάννης Αναγνώστου, αρκετοί αστυνομικοί και η Περιφερειακή Σύμβουλος και γιατρός Δήμητρα Νάτσινα.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia