Καταπέλτης ο Γ. Πέτρου: Να ανασταλεί η θεία Μετάληψη

Καταπέλτης για το θέμα της Θείας Κοινωνίας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου στην εκπομπή του Ζυγού «Χαμηλές Πτήσεις».

«Κανένας θεσμός όσο ισχυρός να είναι στην πατρίδα μας να παρεμβαίνει σε θέματα που άπτονται της επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής αφορά την υγεία του πληθυσμού, αφορά την υγεία όλων και μάλιστα όχι όλων, αλλά των πιο ευαίσθητων από άποψη ασθένειας και άποψη ηλικίας.

Και εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Πρέπει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας να πάρει θέση. Τα αστεία τελειώσανε. Πρέπει να πάρει θέση, εάν δεν πάρει θέση θα βγούμε εμείς και θα πάρουμε θέση που δεν θα είναι για το καλό κανενός. ….

Δεν μπορεί η πολιτεία να κλείνει τα ΚΑΠΗ και να αφήνει ελεύθερους τους Ναούς.

Πρέπει οπωσδήποτε για τη δημόσια υγεία, για το καλό του λαού, για το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας, να ληφθεί απόφαση ότι οι εκκλησιασμοί να περιοριστούν στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και κατά κύριο λόγο η θεία Μετάληψη να ανασταλεί για ένα χρονικό διάστημα για λόγους καθαρά επιστημονικούς».

Μάλιστα ο κ. Πέτρου ήταν σκληρός και με τις δηλώσεις που γίνονται: “Δεν μπορεί η κ. Γιαμαρέλου για παράδειγμα η καθηγήτρια της λοιμωξιολογίας να λέει ότι θα πάει να μεταλάβει, δεν μπορεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να λέει ότι εγώ μετάλαβα και θα το ξανακάνω, δεν μπορεί αρχηγός Ελληνικού κόμματος του Κοινοβουλίου να λέει ότι εγώ έχω την αλοιφή που σας προστατεύει από τον κορονοϊό

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia