Κατερίνα Παπακώστα: Αρνητικές στον κορονοϊό οι ιατρικές εξετάσεις

Φίλες , φίλοι και συμπολίτες μου
Την περασμένη Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, αργά το απόγευμα ενημερώθηκα ,ότι ο κεντρικός ομιλητής του επιμορφωτικού προγράμματος του Κέντρου Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων , το Σάββατο και την Κυριακή 7 & 8 Μαρτίου 2020, όπου παραβρέθηκα κατά την έναρξη των εργασιών και απηύθυνα σχετικό χαιρετισμό , βρέθηκε θετικός στον covid-19.
H συνείδησή μου και το αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες , με τους οποίους είχα έρθει σε επαφή τις προηγούμενες 6 ημέρες, αν και δεν είχα εμφανίσει απολύτως κανένα σύμπτωμα της συγκεκριμένης νόσου ( βήχας, πυρετός , δύσπνοια ), μου επέβαλαν να προβώ σε μία σειρά από ενέργειες , ήτοι :
Αμέσως την επόμενη ημέρα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 υποβλήθηκα στην Αθήνα σε ιατρικές εξετάσεις , προκειμένου να διαγνωσθεί ,αν πάσχω από τον συγκεκριμένο ιό ή όχι.
Παρέμεινα στην Αθήνα , όπου αυτοπεριορίστηκα στην οικία μου ,προκειμένου να μην θέσω σε κίνδυνο ,κανέναν από τους οικείους μου, τους συνεργάτες μου και τους πολίτες, έως την έκδοση των ιατρικών αποτελεσμάτων.
Έδωσα εντολή να κλείσουν πάραυτα για το κοινό τα πολιτικά μου γραφεία στην Αθήνα και τα Τρίκαλα.
Ενημέρωσα άμεσα τον Επικεφαλή της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας, όπως και όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς με τους οποίους είχα συναντήσεις εργασίας στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ,όπως και συναδέλφους στη Βουλή και πολίτες.
Πριν μερικές ώρες ενημερώθηκα, ότι τα αποτελέσματα των ιατρικών μου εξετάσεων είναι αρνητικά στον covid-19,δίνοντας έτσι ένα τέλος προς το παρόν στην αγωνία των οικείων μου , των συνεργατών και των φίλων μου , οι οποίοι με ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο και σεβασμό ,μου συμπαραστάθηκαν όλες αυτές τις ημέρες και τους ευχαριστώ όλους ιδιαιτέρως γι’αυτό.
Aπέναντι στην παγκόσμια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας κανείς δεν είναι άτρωτος και φέρει τεράστια ευθύνη τόσο απέναντι στον εαυτό του ,όσο και απέναντι στους άλλους.
Προσωπικά εγώ , η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου , θα τηρήσουμε αυστηρά τα αυξημένα επίπεδα προστασίας των 14 ημερών, που προβλέπονται για την συγκεκριμένη ασθένεια.
Ας πειθαρχήσουμε όλοι μας στις εντολές της πολιτείας και των ιατρών μας, επιδεικνύοντας απόλυτη συναίσθηση της ατομικής ευθύνης μας, παραμένοντας στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο , για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, για την αποτροπή αύξησης των κρουσμάτων , για την αποφυγή της δραματικής συμφόρησης του συστήματος υγείας και για την διευκόλυνση του έργου όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , που δίνουν μάχη ζωής για όλους εμάς και είναι άξιοι ασφαλώς πολλών συγχαρητηρίων γι’αυτό!!!
Με πίστη , υπευθυνότητα , ψυχραιμία και αισιοδοξία , είμαι σίγουρη, ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία , βγαίνοντας όλοι πιο δυνατοί…
Με εκτίμηση
Κατερίνα Παπακώστα –Παλιούρα
Βουλευτής ΝΔ Τρικάλων

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia