Κατερίνα Παπακώστα: «Να ενισχυθούν οι ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων»

Την άμεση ενίσχυση των ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, αιτήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα.

Η κα Παπακώστα παραθέτοντας αναλυτικά, τα όσα διαβιβάστηκαν στην ίδια, από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ & ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, στην Αναφορά που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, υπογραμμίζει τις ιδιαιίτερες ανάγκες των επαγγελματιών αυτών , που προέκυψαν από την πανδημία.

Αρχικά, αυτό το οποίο παρατηρήθηκε κατά την επιτρεπόμενη καλοκαιρινή περίοδο, που τα γυμναστήρια λειτουργούσαν, ήταν αφενός η μειωμένη προσέλευση και αφετέρου διαπιστώθηκε, πως δεν θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες των πολιτών και κατά το επόμενο διάστημα μετά τη λήξη του lockdown.

Επιπρόσθετα, σε αρκετές περιπτώσεις συνηθίζεται οι Ιδιοκτήτες των Γυμναστηρίων να λαμβάνουν προπληρωμένες συνδρομές στα Γυμναστήριά τους, οι οποίες τώρα λόγω της πανδημίας, εφόσον δεν καλύπτονται με ώρες άθλησης στα Γυμναστήρια, να ζητώνται πίσω από τους πελάτες. 

«Η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός των επιχειρηματιών αυτών, είναι απόλυτα κατανοητός και πολλώ δε μάλλον όταν διακυβεύεται, σε μεγάλο ποσοστό, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τα αναγκαία εισοδήματα για τα νοικοκυριά των ιδιοκτητών και των εργαζομένων. Με την κατάθεση της Αναφοράς μου, προτείνονται μια σειρά από οικονομικά μέτρα και ελαφρύνσεις όπως, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση αυτών ή ακόμη και η ένταξη των υπηρεσιών γυμναστικής στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2021 – 2027. 

Επιπρόσθετα, ανέφερα ορισμένα ενδεικτικά μέτρα, όπως αυτά μου διαβιβάστηκαν στην Επιστολή από τον Σύλλογο, που ανάμεσά τους είναι, ένταξη του κλάδου στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ως ισχύει σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. (π.χ. Σουηδία 6%, Βέλγιο 6%, Κύπρος 5% κ.λ.π.), την παράταση του μέτρου στήριξης επιδότησης ενοικίου και για το έτος 2021, με δεδομένο πάντα, το μέγεθος των ακινήτων που μισθώνει ο κλάδος, ήτοι από 300 έως 1.500 τ.μ. και με ενδεικτικά μισθώματα από 500 € έως 2.000 €.

Διανύουμε μια απαιτητική και ιδιάζουσα οικονομική συγκυρία, όπου η Κυβέρνηση προσπαθεί διαφυλάττοντας την δημόσια υγεία, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, γεγονός που οφείλει να πράξει με ορθή διαχείριση και χρηστή οικονομική πολιτική, γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, πιστεύω πως θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από τους Υπουργούς, για τον κλάδο». Δήλωσε η Βουλευτής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia