Hot NewsΤρίκαλαΚΝΕ Τρικάλων: Δράσεις για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το ΤΣ Τρικάλων της ΚΝΕ για να παρουσιάσει τις δραστηριότητες της οργάνωσης το αμέσως επόμενο διάστημα , δράσεις που σηματοδοτούν το προοίμιο των φετινών Φεστιβαλικών Εκδηλώσεων για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Κατά τη συνέντευξη τύπου τα μέλη της ΚΝΕ τόνισαν χαρακτηριστικά : 

 « Τις επόμενες  μέρες  οργανώνουμε  σημαντικές πρωτοβουλίες , που σας παρουσιάζουμε , ώστε να «ζεστάνουμε το κλίμα» μπροστά σε μια πλούσια φεστιβαλική δραστηριότητα που θα ακολουθήσει από τα μέσα του Ιούλη και θα σας την παρουσιάσουμε μετά το πανελλαδικό διήμερό μας. Συγκεκριμένα την επόμενη βδομάδα οργανώνουμε: 

 1. Δράσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών:
 • Τουρνουά Ποδοσφαίρου την Κυριακή 4 Ιουλίου στο πάρκο του Αι- Γιώργη με σύνθημα «Κλότσα την μπάλα, όχι την ζωή σου», ώρα έναρξης στις 8:00 μμ.
 • Ποδηλατοδρομία την Τρίτη 6 Ιουλίου με έναρξη στις 8:00 μμ και σημείο έναρξης την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

2) Ταξιδεύουμε στο 30ο Πανελλαδικό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη στις 9-11 Ιούλη με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» . Στο νησί της Λέσβου, στη Μυτιλήνη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

30 χρόνια το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο μας έδωσε  μεγάλες στιγμές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία! Το Διήμερό μας σηματοδοτεί τη μεγάλη συνάντηση των νέων στην πάλη για το νέο κόσμο, των σύγχρονων δυνατοτήτων και της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό!

Ταξιδέψαμε από τις Πρέσπες έως τη Σούδα, από τον ηρωικό Γράμμο έως την Ακροναυπλία, διαδηλώσαμε ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις, γνωρίσαμε την ηρωική Ιστορία μας, τραγουδήσαμε και φωνάξαμε τα συνθήματά μας!

Το φετινό Διήμερο αποτελεί μια μεγάλη νεανική επίθεση! Συνεχίζουμε την “οργανωμένη απειθαρχία” στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!


 1. Η φετινή χρονιά μάς σημάδεψε…

Οι εικόνες από τη διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων, ο αδίστακτος ανταγωνισμός για την πατέντα του εμβολίου, η όξυνση των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων σε όλη τη Γη, οι εικόνες των προσφύγων που πεθαίνουν στις “φυλακές της ΕΕ” στα νησιά του Αιγαίου, μας γεμίζουν οργή!

 1. Ο κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!

Στην καρδιά του Αιγαίου, που διασταυρώνονται οι διαμάχες των ιμπεριαλιστών, που ξετυλίγεται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων, οργανώνουμε μια μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων! Διαδηλώνουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς! Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής τους με άλλα μέσα. Κάθε καπιταλιστικό κράτος και συμμαχία προωθεί τα δικά της σχέδια. Ιδιαίτερα στη φάση της καπιταλιστικής κρίσης, το ποιος θα πάρει “κεφάλι” στους ανταγωνισμούς είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα κέρδη τους.

Μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, σε “στόχο”. Αυτό σηματοδοτούν η μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ (“Defender Europe 21”) στην Αλεξανδρούπολη, η πορεία επώδυνης διευθέτησης ζητημάτων όπως της καπιταλιστικής συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας κίνδυνου και όχι σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή!

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη της ενεργής παρέμβασης του λαού και της νεολαίας στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη για: Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αλλαγή συνόρων, ακύρωση των συμφωνιών για τις βάσεις, καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε στρατιωτικές αποστολές.

 1. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Εκδηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την πάλη για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Για καμία νέα φυλακή στα νησιά! Κόντρα στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

 1. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

“Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου!”, τα λόγια του Che Guevara μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ… Έχουμε πολλές αποδείξεις ότι τα σημερινά αδιέξοδα και οι αντιθέσεις του καπιταλισμού φανερώνουν ότι έχει ήδη ξεπεράσει τα ιστορικά όριά του. Μέσα από αυτά τα αδιέξοδα ξεπροβάλλει το μέλλον! Ο σοσιαλισμός!

Είναι πολλές οι αποδείξεις ότι σήμερα η απόφαση οργάνωσης για “να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο” είναι ο “τρόπος” στην οργή που νιώθει κάθε νέος! Για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

Με τη συμμετοχή των συντρόφων μας από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, προβάλλουμε την εικόνα των λαών που παλεύουν μαζί, για το δικό μας μέλλον!

Στο δρόμο της πάλης για την εργατική εξουσία σε κάθε χώρα διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για την πραγματική ειρήνη και την ευημερία των λαών σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου έχει ως εξής:

Η Αναχώρηση από τα Τρίκαλα θα γίνει την Πέμπτη  8 Ιουλίου στις 12:30 μμ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης

 1. Πέμπτη 8 Ιούλη

8 μ.μ. Βράβευση των νικητών του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την προσφυγιά.

8.15 μ.μ. Συναυλία με το «Ξεκούρδιστο Μήλο».

9.30 μ.μ. Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Γιάννη Κακκαρώνη και Στέλιο Σπυριδάκη.

10.30 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση, Φραντζέσκο Βεντούρη, Αγγελική Βισβάρδη – Μπουγά.

 1. Παρασκευή 9 Ιούλη

8:30 π.μ. Εκδρομή – πεζοπορία στα Αμπριά του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου


12 μ. Aντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Αντίστοιχα, θα μοιράσει στα προσφυγόπουλα την έκδοση που έχει επιμεληθεί και αφορά σε ένα διήγημα για μικρές ηλικίες με θέμα το προσφυγικό.

5.30 μ.μ. Εκδήλωση στο Μαθητικό Στέκι του Διημέρου με θέμα: «Θέλουμε ένα σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι λίγα στους λίγους», με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

7.30 μ.μ. Eκδήλωση με τίτλο: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.

9 μ.μ. Μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια -ανέκδοτα και μη- της δεκαετίας του ’40, στη σκηνή του Διημέρου.

9.15 μ.μ. Θεατρικό απόσπασμα «Το ΣΟΥΦΛΕΛ, η ανταρτομάνα της Αγιάσου» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, στον συναυλιακό χώρο του Κάστρου της Μυτιλήνης.

10 μ.μ. Χαιρετισμός από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

10.30 μ.μ. Συναυλία με τους «RAD MUSIC International»

12 π.μ. Νησιώτικο γλέντι με το σχήμα «La Muzica»

 1. Σάββατο 10 Ιούλη

10 π.μ. Ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι μαθητές κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σημεία με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κέντρο της πόλης.

8 μ.μ. Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

 • Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας 
 • Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP) 

Θα μιλήσει ο:

 • Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ 

10 μ.μ. Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ’ τη ζωή δεν είναι…».

Συμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης: πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος. Παύλος Παπαναστασάτος: κιθάρα, Περικλής Μαλακατές: μπάσο, Χρήστος Γκόντζος: μπουζούκι, Λίνα Ζάχαρη: σαξόφωνο, Παναγιώτης Βήτος: κρουστά

Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου

Και οι: Mevhibe Kardelen Pınar: Βιολί, Günselin Seda Çetinkaya: φωνή, Volkan Bora Uğur: κιθάρα, Güneş Yüzak: κλασσική κιθάρα.

11 μ.μ. Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

12 π.μ. Παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

 1. Στον χώρο θα λειτουργούν:
 • Έκθεση φωτογραφίας για τα 30 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ με τίτλο «30 χρόνια – ένας προορισμός: Οι λαοί θα νικήσουν!» 
 • Έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή 
 • Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» 
 • Μαθητικό Στέκι 

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

Τη δική τους θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι φίλοι του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο» από όλη τη χώρα. Για 9η χρονιά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου.

 • Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «Κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.
 • Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μανταμάδο, με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Ακόμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.
 • Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.
 • Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το κάστρο της Μυτιλήνης.

    Η Αναχώρηση από τα Τρίκαλα θα γίνει την Πέμπτη  8 Ιουλίου στις 12:30 μμ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τιμή συμμετοχής μόνο  40€ -περιλαμβάνει μετακίνηση με λεωφορείο από λκαι προς λιμάνι Πειραιά, πλοίο από και προς Μυτιλήνη, διαμονή στην κατασκήνωση . Η τιμή είναι συμβολική και είναι οικονομική ενίσχυση στην ΚΝΕ για τη διοργάνωση του διημέρου. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2431025404 και 6876209536

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ 

02/07/2021

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ 

01/07/2021

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.