Κοινή δράση από Δήμο Πύλης και Αντικαρκινική Εταιρεία Τρικάλων.

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με την διοίκηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας -Παράρτημα Τρικάλων και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο κ. Καναρά Μαρία & την κ. Κωστοπούλου Στεφανία.

Παρούσα και η κ. Καλιώρα Χαρά- Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης και Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Πύλης.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου.

Συζητήθηκαν δράσεις και ενέργειες που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης, με σκοπό την ενημέρωση.

Συγκεκριμένα η κ. Καναρά  μας ανέφερε ότι ήρθαμε εδώ σήμερα στον Δήμο της Πύλης, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο κ. Κων/νο Μαράβα και την Αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΔ Ιατρό κ. Χαρά Καλιώρα, με σκοπό να οργανώσουμε μια Ημερίδα ενημερωτική για το κοινό ως αναφορά την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου.

Είναι ένας καρκίνος που μπορεί να προληφθεί είναι αποδεδειγμένο και πρέπει ο κόσμος να το αντιληφθεί, να ευαισθητοποιηθεί  και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Προγραμματίζουμε να κάνουμε κάτι μέχρι στις 10 Μαρτίου στον Δήμο Πύλης και θα θέλαμε να μας τιμήσει ο κόσμος  με την παρουσία του στην προγραμματισμένη ημερίδα, γιατί η παρουσίαση του προβλήματος που αφορά την υγεία και την πρόληψη της συγκεκριμένης μορφής νόσου, ευελπιστούμε ότι  μπορούμε να πετύχουμε σήμερα με τα μέσα που διαθέτουμε.

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας έδειξε αμέσως το ενδιαφέρον του τονίζοντας ο Δήμος Πύλης θα συνεργαστεί με την Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Τρικάλων), παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτήν θεάρεστη προσπάθεια που αφορά την ενημέρωση του κόσμου για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως  εντέρου.

Γιατί η πρόληψη είναι το παν.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia