ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΚορλίγκα – Το πέρασμα του Αχελώου και η “Σκάλα του Κορλίγκα”

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η εξιχνίαση του τμήματος του μονοπατιού, που πρόκειται να επανασυνδέσει τους παρόχθιους οικισμούς Γκολφάρι (στη Ν.Δ. απόληξη του όρους Χατζή) με το Σκαρπάρι (στη Ν.Α. απόληξη των Τζουμέρκων). Το παλιό κρεμαστό γεφύρι στο πέρασμα του Αχελώου και η θρυλική, αλλά δυσπρόσιτη για την ώρα, Σκάλα του Κορλίγκα, αποτελούν τα ‘κλειδιά’ της συρραφής μια απίθανης πεζοπορικής διαδρομής 6 χιλιομέτρων, που διασχίζει την πανέμορφη κοιλάδα από το ύψος της Γλύστρας ως το Καπρό!...


Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η εξιχνίαση του τμήματος του μονοπατιού, που πρόκειται να επανασυνδέσει τους παρόχθιους οικισμούς Γκολφάρι (στη Ν.Δ. απόληξη του όρους Χατζή) με το Σκαρπάρι (στη Ν.Α. απόληξη των Τζουμέρκων).


Το παλιό κρεμαστό γεφύρι στο πέρασμα του Αχελώου και η θρυλική, αλλά δυσπρόσιτη για την ώρα, Σκάλα του Κορλίγκα, αποτελούν τα ‘κλειδιά’ της συρραφής μια απίθανης πεζοπορικής διαδρομής 6 χιλιομέτρων, που διασχίζει την πανέμορφη κοιλάδα από το ύψος της Γλύστρας ως το Καπρό!

Ένα μέρος του 22ού ημερήσιου τμήματος, που διασχίζει τα υψίπεδα του Χατζή και την κοιλάδα του Αχελώου: Πολυνέρι- Μοσχόφυτο – Καπρό => Μεταφέρει τον περιηγητή από το Πολυνέρι (Τρικάλων) στο Γκολφάρι κι από κει στις λιθοχτισιές προς Σκαρπάρι (Άρτας), ακολουθώντας υπέροχη παραποτάμια διαδρομή ως το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής κάτω ακριβώς από το Καπρό (αλλιώς Κορυφή Τρικάλων)

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.