Κώστας Σκρέκας: «Ακόμη πιο ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Κώστας Σκρέκας: «Ακόμη πιο ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Η στενή συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε εχθές, Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «χάρη στο σταθερό και ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δίνουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση, τη βιομηχανία, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία. Σε συνεργασία με την αμερικανική Κυβέρνηση, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να συνεχιστεί αυτή η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, με στόχο να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες ξένες επενδύσεις στη χώρα».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και στις εμβληματικές επενδύσεις που σηματοδοτούν την επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας, όπως συνέβη με το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων από την αμερικανική ONEX Shipyards.

«Οι μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζονται και στους τομείς της πληροφορικής, της έρευνας, της τεχνολογίας και των φαρμάκων, με επενδύσεις εκατομμυρίων από αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Google, η Amazon Web Services, η Microsoft, η Meta και η Pfizer. Τέτοιες επενδύσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων της χώρας. Εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε κίνητρα που θα προσελκύσουν τόσο Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές του εξωτερικού όσο και επενδύσεις σε νέα καινοτόμα πεδία», επισήμανε ο Τρικαλινός Υπουργός

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia