Hot NewsΤρίκαλαΛαϊκή Συσπείρωση – Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Σ’ αυτό το κομβικό σημείο της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και συνολικά της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα. 

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων που εναλλάχτηκαν και της ΕΕ αντιμετωπίζουν τη Υγεία ως εμπόρευμα, μια στρατηγική θέση που σήμερα αποδεικνύεται με τον πλέον σκληρό τρόπο επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία του λαού. 

Επιπλέον τα αποσπασματικά και ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης έρχονται για να συνεχίσουν αυτήν την πολιτική καθώς εξακολουθούν την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά στέκονται πλουσιοπάροχα απέναντι σε μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας, βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλεμπόρους. 

Απηχούν τις πολιτικές θέσεις και τα μέτρα που θέσπισαν και εφάρμοσαν κατά την διάρκεια και μετά την οικονομική κρίση και τώρα εν μέσω υγειονομικής κρίσης ανοίγουν το δρόμο σε νέα μέτρα για την οικονομική κρίση που έρχεται. 

Στόχος τους είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους να μείνουν αλώβητοι και τα εργατικά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν ακόμη ακριβότερα για την υγεία και τη ζωή τους.

Οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας για υγεία, εργασία και μισθό δεν μπορούν και δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους. 

Ο λαός μας, όλοι εμείς έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης πήραμε και τηρούμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Όλοι εμείς αντιμετωπίζουμε και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς του Νομού μας και όλης της χώρας που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία.   

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη που έχει καλέσει η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καθώς και δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών και διεκδικούμε μαζί τους:

 • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας.
 • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
 • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. 

 • Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
 • Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. 
 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Επίσης θέση  μας είναι ότι η Υγεία – Πρόληψη ΠΦΥ, πρέπει να αποτελούν κοινωνική ευθύνη και όχι ατομική. 

Κι αυτό εκφράζεται μέσα από την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ανάπτυξη  και πλήρη στελέχωση, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.  

Για το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας διεκδικούμε:

 1. Άμεση πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων: Παιδίατρου-Ορθοπεδικού –Καρδιολόγου Μικροβιολόγου -Ακτινολόγου. 
 2. Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο Παραϊατρικό προσωπικό: Τεχνολόγων Ακτινολόγου-Παρασκευαστών – Διοικητικό προσωπικό. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου
 3. Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έξω ο εργολάβος από το Κ.Υ. στη καθαριότητα.
 4. Άμεσα να αποκατασταθεί με σύγχρονο Τεχνολογικό εξοπλισμό: Το Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο, ώστε να γίνεται ο ακτινολογικός και αιματολογικός έλεγχος, καθώς σήμερα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν στοιχειώδεις απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις.  
 5. Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής στο Κ.Υ.Φ.
 6. Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα.
 7. Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι μετακινούν γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του Νοσοκομείου η άλλες δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας.  

Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και πρέπει παρέχεται από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση ώστε να μη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.