Μήνυμα Χρήστου Μιχαλάκη για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημέρα μνήμης και περισυλλογής η σημερινή για τη Γενοκτονία εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού. Κρατάμε άσβεστη στο μυαλό και την καρδιά μας τη μνήμη των 353.000 θυμάτων που σφαγιάστηκαν και όλων εκείνων που εκτοπίστηκαν βίαια από την οθωμανική θηριωδία. Παράλληλα τιμούμε την προσφορά των Ποντίων στους Αγώνες του Έθνους, αλλά και την συνεισφορά του στην πνευματική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.
Είναι ιστορικό χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε και να προτάξουμε την ιστορική αλήθεια για την αναγνώριση του αποτρόπαιου εγκλήματος από την διεθνή κοινότητα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, καθώς η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας θα αποτελέσει μία πανανθρώπινη νίκη, υπέρ της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της ύψιστης σημασίας της ανθρώπινης ζωής.
Παράλληλα καλούμαστε ως ελάχιστο φόρο τιμής στα αθώα θύματα αυτής της θηριωδίας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Αυτή που για χιλιάδες χρόνια αποτέλεσε φάρο πολιτισμού και ανέδειξε προσωπικότητες με παγκόσμια εμβέλεια.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia