ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟ Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ


Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Ρίζος Μαρούδας,
ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές
και ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, Γιώργος Καΐκης.


«Το πραγματικό ερώτημα, που μπαίνει μπροστά στον κάθε εργάτη, μπροστά στον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών; Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει αντεπίθεση! Αντεπίθεση με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις ευρωεκλογές. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΟ Τρικάλων του ΚΚΕ, στην κατάμεστη πλατεία Ρήγα Φεραίου.


«Απευθυνόμαστε σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπροστά στις εκλογικές μάχες και στο κίνημα. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, όλα όσα μπορούμε να έχουμε. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο».
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Ρίζος Μαρούδας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, και ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, Γιώργος Καΐκης.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα
«Φίλοι και Φίλες,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Βρισκόμαστε λίγες μέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και το ουσιαστικό, το πραγματικό ερώτημα, που μπαίνει μπροστά στον κάθε εργάτη, μπροστά στον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, είναι:
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;
Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει αντεπίθεση! Αντεπίθεση με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις Ευρωεκλογές. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.


Κάθε άλλη επιλογή, αντικειμενικά, είναι επιλογή στήριξης, ανοχής του δρόμου που μας έφερε ως εδώ. Και θα συνεχίσει να φέρνει ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για τους πολλούς, για μας και τα παιδιά μας και από την άλλη, κέρδη και προνόμια μόνο για τους λίγους, για μια χούφτα παράσιτα εκμεταλλευτές.
Γιατί σ’ αυτό το μονόδρομο, της ΕΕ, των μονοπωλίων, βαδίζουν, με διαφορετική περπατησιά μεν, αλλά με τον ίδιο αντιλαϊκό προσανατολισμό, χρόνια τώρα όλοι οι άλλοι που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όλα τα άλλα δηλαδή κόμματα που διεκδικούν μερίδιο στην αστική διαχείριση. Ούτε οι δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η δήθεν υπευθυνότητα, την οποία διατυμπανίζει ότι έχει η ΝΔ, μπορούν να κρύψουν πως ο μονόδρομός τους είναι από χέρι αντιλαϊκός, γιατί στόχο έχει μόνο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νέας γενιάς.
Άλλωστε, και οι δύο πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, σχέδιο δηλαδή που εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη μόνο για τους λίγους καπιταλιστές. Για να δούμε τι σημαίνει όμως αυτό.
Το σχέδιο, για παράδειγμα, της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία, κομπάζει πως η περιοχή εδώ, ως πυλώνας της οικονομίας για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, σημαίνει, πως στο παραγωγικό μοντέλο, θα κατέχει τη θέση του αγροτοδιατροφικού κέντρου. Για να υποστηριχθεί αυτό το μοντέλο προβλέπεται σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα, η οποία θα προσβλέπει και στη συγκέντρωση γης και της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια.
Εργαλείο γι’ αυτό θα είναι κυρίως οι ομάδες παραγωγών – συνεργατικά σχήματα, “κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις” και η προσέλκυση σ’ αυτές -λένε- νέων αγροτών. Για να δούμε όμως τι συμβαίνει πιο ολοκληρωμένα. Γιατί μιλάμε για τα Τρίκαλα, ένα νομό που είναι πλούσιος σε υλικά αγαθά, χωρίς να τα χαίρονται όμως όλοι οι κάτοικοί του.
Είναι γνωστό, ότι ο κλάδος της βιομηχανίας μεταποίησης γάλακτος-τροφίμων όπως λένε τα δικά τους επιτελεία συνεχίζει να είναι ο πιο δυναμικός και «πρωταθλητής» της λεγόμενης «εξωστρέφειας» καταγράφοντας το 50% των συνολικών εξαγωγών της Θεσσαλίας. Τα δικά τους πάλι στοιχεία λένε πως η Θεσσαλία κατέχει το 12,9% των πανελλαδικών εξαγωγών στον κλάδο. Στο νομό Τρικάλων, είναι ο 1ος εξαγωγικός κλάδος με μερίδιο 87%, με 1ο εξαγωγικό προορισμό τη Γερμανία.


Είναι γνωστά τα παραδείγματα των επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων – ποτών, που είναι επιχειρήσεις με επενδύσεις και εξαγωγές. Δυστυχώς όμως, το έπαθλο αυτής της ανάπτυξης για τα μεγάλα αφεντικά, πατάει πάνω στις πλάτες των εργατών και των αγροτών παραγωγών.
Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα σε μια σειρά χώρους δουλειάς:
• Με νέες περικοπές μισθών και επιβολή ατομικών συμβάσεων σε ορισμένες, αλλά και τη συζήτηση περί νέων περικοπών σε άλλες,
• Την απληρωσιά σε πολλούς εργασιακούς,
• Οι συνθήκες γκέτο στη αρκετές επιχειρήσεις,
Για όλα αυτά βέβαια, οι επιχειρηματίες, αξιοποιούν όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, τους οποίους διατηρεί και επαυξάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τους καταργήσει όπως κοροϊδεύοντας υποσχόταν προεκλογικά.
Οι παραγωγοί γάλακτος, έχουν δει από τη αρχή της χρονιάς:
• πτώση της τάξης του 15% στην τιμή του αγελαδινού γάλακτος και
• πτώση στην τιμή του πρόβειου κρέατος 25% από πέρσι.
Διάφορες επιχειρήσεις όμως που τα κάνουν αυτά, είναι ανάμεσα σ’ αυτές που η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ στηρίζει με πάνω από το 75% του ΕΣΠΑ. Μάλιστα ,πριν ένα μήνα υπέγραψε χρηματοδότηση με 43 εκατομμύρια ευρώ άλλων 32 μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής μέσω του αναπτυξιακού νόμου.


Ενώ, ο φτωχός, ο μεσαίος παραγωγός, είναι εκτεθειμένος σε όλα τα στοιχεία της φύσης, χωρίς να γίνονται τα απαραίτητα έργα υποδομών, που θα προστατεύουν το βιός του, την ίδια ώρα η στήριξη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή από την περιφερειακή αρχή και τους δήμους, συνεχίζεται με κατασκευή διαφόρων έργων, μόνο εκεί κυρίως, που εξυπηρετούν τις βιομηχανικές μονάδες.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές της ΝΔ, καυχιούνται για τη διαμόρφωση της Θεσσαλίας ως “τουριστικού κέντρου” και την αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού, ως μοχλό ανάπτυξης για τα Τρίκαλα.
Με όχημα τον θρησκευτικό τουρισμό, τον ιατρικό – ιαματικό τουρισμό, το γαστρονομικό τουρισμό, προωθούν ΣΔΙΤ και απευθείας ιδιωτικές επενδύσεις που εμπορευματοποιούν και καταστρέφουν το φυσικό κάλλος της περιοχής, τους φυσικούς και ιαματικούς πόρους, αντί να τους προστατεύουν και να τους αναπτύσσουν προς όφελος του λαού της περιοχής.
Από αυτά, το ρεκόρ της περιοχής στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στον κλάδο, πρέπει να σκεφτούν τι κέρδισαν σε δικαιώματα, μισθούς, παροχές, ποιότητα ζωής, όπως και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα τι κέρδισαν σε πραγματική αναψυχή, στοιχειώδη ξεκούραση, διακοπές.
Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, οι μικρομεσαίοι του κλάδου συρρικνώνονται, η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων αγκομαχά. Κι επιπλέον, οι τιμές των συγκοινωνιών, όπως του σιδηροδρόμου, αυξάνονται και τα Τρίκαλα περικυκλώνονται με διόδια.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται στο στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών. Γι αυτό στα σχέδιά τους, στις διακηρύξεις τους, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αναφορά ή δέσμευση να καταργηθούν τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που έριξαν τους μισθούς, τις συντάξεις στο πάτο, που τσάκισαν τα εργατικά δικαιώματα.
Γιατί τα μνημόνια δεν ήταν μια απλή παρέκκλιση λόγω κρίσης, όπως μας τσαμπουνάνε. Ήταν εργαλεία στα χέρια των κυβερνήσεων, όντας σε συνθήκες κρίσης, προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτατα οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και καμιά τέτοια κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, πρόκειται να τα καταργήσει.
Ο μόνος που μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και να διαγράψει μονομερώς το χρέος, είναι ο ίδιος ο λαός, όταν οργανωμένος και αποφασισμένος διεκδικήσει όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης και βάλει στο επίκεντρο της πάλης του τις σύγχρονες ανάγκες του.
Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Καμιά κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει, απέναντι στην ΕΕ, στην ολιγαρχία του πλούτου. Για αυτό όλοι τους λένε πως το «κράτος έχει συνέχεια».
Και όλοι τους θα υλοποιήσουν, μία προς μία, τις δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, τη μείωση του αφορολόγητου, τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις. Και επειδή ορισμένοι, όταν ακούν μεταρρυθμίσεις, νομίζουν ότι πρόκειται για εκσυγχρονισμούς που θα βελτιώσουν τη ζωή του λαού, το μόνο που τους λέμε είναι να σκεφτούν:

 • Τι αποτελέσματα είχαν οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλιση και στην πρόνοια όλα αυτά τα χρόνια;
  Μια ματιά να ρίξει κανείς στο Νοσοκομείο των Τρικάλων, στα κέντρα υγείας του νομού, μπορεί να καταλάβει, τι αποτέλεσμα είχαν οι κατά καιρούς μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας. Απαράδεκτες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας που ανοίγουν το δρόμο, για την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή της.
  Μια ματιά να ρίξει κανείς στο ασφαλιστικό σύστημα, στις συντάξεις, σε ότι έχει απομείνει όρθιο από τα κοινωνικοασφαλιστικά του δικαιώματα,
  θα καταλάβει, πως όλες μα όλες οι μεταρρυθμίσεις, με τελευταία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έναν στόχο είχαν:
  Να βάλουν την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Και αυτή τη βρώμικη δουλειά την ολοκλήρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου. Κι ας κατηγορεί ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη ότι έχει υιοθετήσει το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
  Μα το ασφαλιστικό Πινοσέτ, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που προωθεί η ΕΕ. Σε όλα τα κράτη μέλη της, εφαρμόζεται αντιλαϊκή πολιτική μνημονίου διαρκείας, για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
 • Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης,
 • Η αντιασφαλιστική πολιτική της ανταποδοτικότητας,
 • Η ενεργός γήρανση με μερική σύνταξη και μερική εργασία με μισθό πείνας,
 • Το πανευρωπαϊκό ατομικό προϊόν συνταξιοδότησης…
  Είναι κατευθύνσεις που αφορούν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ που καταργεί το δικαίωμα στην Ασφάλιση. Το μετατρέπει σε εμπόρευμα και ανοίγει το δρόμο για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Πολιτική βέβαια, η οποία ελάχιστα διαφέρει από το ασφαλιστικό του Πινοσέτ, που τάχα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μαζί με τη ΝΔ το προωθεί.
  Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι τίποτα άλλο από βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για τα κέρδη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύεται με κάθε ευκαιρία ότι την έχει μάθει τη δουλειά, ότι έχει μάθει πώς θα υλοποιεί τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Και η ΝΔ, υπερηφανεύεται κι αυτή από τη μεριά της, πως την ξέρει τη δουλειά λόγω της πολύχρονης θητείας της στην αστική διαχείριση.
  Βέβαια, δεν έχει άδικο ο κ. Τσίπρας ότι το κόμμα του την έχει μάθει τη δουλειά. Μόνο την τελευταία του μεταρρύθμιση στην παιδεία με το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που ψηφίστηκε τελικά τη Μεγάλη Τρίτη, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, να πάρει κανείς υπόψη, μπορεί να καταλάβει το βαθύ αντιδραστικό χαρακτήρα της!
  Τι επιδιώκει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
  Ό,τι και οι προηγούμενες με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις τους στην εκπαίδευση. Να ακριβύνουν ακόμη περισσότερο το αγαθό της μόρφωσης, να φτωχύνουν και να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενό της, με θύματα τα παιδιά μας και οπωσδήποτε την τσέπη μας. Γιατί η ουσία της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι:
  Όσο φτωχότερη είναι η λαϊκή οικογένεια, τόσο συντομότερη θα είναι η διαδρομή του παιδιού της στην εκπαίδευση. Και η εργασία του θα εξαρτάται από τα πόσα χρήματα μπορεί να δαπανήσει σε φροντιστήρια, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και πιστοποιήσεις.
  Διόλου παράξενο ότι, για τα ζητήματα αυτά, δεν γίνεται κριτική ούτε από τη ΝΔ ούτε φυσικά από τα άλλα κόμματα. Γιατί όλοι τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Εξαιτίας αυτών των συγκλίσεων, επιλέγουν όπως πάντα, να σηκώνουν κουρνιαχτό στα δευτερεύοντα και τριτεύοντα. Γι’ αυτό, δεν θα τους δούμε να τσακώνονται, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επισφραγίζει τη μετατροπή του Λυκείου σε αρένα ανταγωνισμού και βάζει σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των πανεπιστημίων τη βούλα της αγοράς, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  Φίλες και Φίλοι,
  Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
  Ο αντιλαϊκός μονόδρομος, δεν μπορεί να είναι ούτε να γίνει προοδευτικός, όπως κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Γιατί πρόοδος είναι να προχωράς μπροστά, να βελτιώνεις τη ζωή σου. Πρόοδος είναι οι νέες γενιές να ζουν καλύτερα και όχι χειρότερα από τις προηγούμενες, να μπορούν να απολαμβάνουν σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.
  Όσες προοδευτικές συμμαχίες κι αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, προοδευτική, γιατί από γεννησιμιού της είναι αντιδραστική. Γιατί είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών, είναι δικός τους μηχανισμός για τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.
  Η ΕΕ είναι αντιλαϊκή, αντεργατική ανεξάρτητα ποιος, ποιες αστικές δυνάμεις – σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες ή ακροδεξιές έχουν το πάνω χέρι στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της.
  Η ΕΕ είναι αντιλαϊκή, γιατί αυτές οι κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πως ονομάζονται, είναι όργανα της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι’ αυτό, η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει, στα πλαίσια αυτά, η Ευρώπη των πολλών, η Ευρώπη των λαών.
  Γιατί οι πολλοί, οι λαοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ με όλες τις αστικές κυβερνήσεις, ματώνουν για τα κέρδη των λίγων, των μονοπωλίων.
  Πρόοδος δεν είναι η ΕΕ του αντικομμουνισμού, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, μέσω της εξίσωσης του φασισμού με τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, των διώξεων και απαγορεύσεων Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.
  Και επειδή μιλάνε όλη την ώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς, του φασισμού, τους λέμε ότι ακριβώς αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη.
  Γιατί αυτές οι αστικές κυβερνήσεις, αυτά τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις, φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες, που υπηρετούν το σάπιο σύστημα και την εξουσία του, όχι μόνο δεν φράζουν το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά την τρέφουν ακόμα περισσότερο, γιατί τρέφουν το ίδιο το διεφθαρμένο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.
  Το ίδιο έγινε και στην Ισπανία, όπου ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού.
  Βέβαια, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει μαζί με την κ. Γεννηματά. Απόδειξη, όχι μόνο πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις.
  Οι εκλογές στην Ισπανία είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η δικομματική – διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων.
  Πραγματικό μέτωπο ,συνεπώς, στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση, για να πατώσουν οι υποψήφιοι της σε Περιφέρειες και δήμους, για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν το φασισμό.
  Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι η πιο ξεκάθαρη ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης, το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ.
  Τόσο γνήσιο ΟΧΙ, που μπορεί να συναντηθεί με τη δικαιολογημένη ανησυχία, τον εντεινόμενο προβληματισμό του λαού μας για την ΕΕ που καταγράφεται στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο, το οποίο δείχνει, ότι το 74% του ελληνικού λαού, δεν εμπιστεύεται την ΕΕ, στοιχείο που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στη λυκοσυμμαχία σε όλη την Ευρώπη! Σε αυτό το 74% του ελληνικού λαού απευθύνεται το ΚΚΕ.
  Αυτό λοιπόν το δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ για να εκφραστεί, πρέπει στην κάλπη να γίνει πολύ πιο δυνατό το ΝΑΙ στο ΚΚΕ.
  Φίλες και Φίλοι,
  Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
  Απευθυνόμαστε σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές.
  Είναι εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, νέοι και συνταξιούχοι, που μαζί σηκώνουμε τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο, έχουμε βρεθεί δίπλα – δίπλα στην καθημερινή πάλη.
  Είναι άνθρωποι που νιώθουν “προοδευτικοί”, “αριστεροί” γι αυτό και δεν ανέχονται να πιάνουν στο στόμα τους την πρόοδο αυτοί που μας γυρίζουν πίσω στον μεσαίωνα.
  Είναι αγωνιστές που ξέρουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξε ΝΑΤΟϊκή αριστερά και ούτε πρόκειται να υπάρξει.
  Είναι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πια την πείρα και μπορούν να δουν ότι η λογική του “μικρότερου κακού” μας οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.
  Σε όλους αυτούς, απλώνουμε το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπροστά στις εκλογικές μάχες και στο κίνημα. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο.
  Με ΚΚΕ ισχυρό παντού. Για μια μεγάλη νίκη του λαού».


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia