ΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΜε επιτυχία η πρώτη μέρα του 1ου Συνεδρίου Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων (βίντεο)

 Στόχος των διοργανωτών είναι το συνέδριο να θεσμοθετηθεί στα Τρίκαλα ως διοργάνωση.

Με μεγάλη επιτυχία και αρκετό κόσμο ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, οι εκδηλώσεις του 1ου Συνεδρίου Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και για τον λόγο αυτό έχει ως θέμα του το «Αγώνες και επιτεύγματα των Καραγκούνηδων στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

Οι καταξιωμένοι εισηγητές προέρχονται από τα Τρίκαλα και όλη τη Θεσσαλία, και θα προβούν σε ανακοινώσεις για θέματα που για πρώτη φορά θα δημοσιοποιηθούν, τόσο για το σύνολο των  Καραγκούνηδων όλου του Θεσσαλικού Κάμπου, όσο και για ολόκληρη τη Θεσσαλία  σε σχέση με τις εξεγέρσεις και τους ξεσηκωμούς στην ευρύτερη περιοχή. Οπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή «με τον τρόπο αυτόν πιστεύουμε ότι θα βάλει ο καθένας το λιθαράκι του για την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και του πολιτισμού των Καραγκούνηδων».


Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μέρος των εισηγήσεων θα αποτελέσει και τελετουργικός χορός με ιστορικά Καραγκούνικα τραγούδια καθώς και θεατρικό δρώμενο.


Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η Επιτροπή 2021 του Δήμου Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλία – ΠΕ Τρικάλων, ενώ στηρίζουν ο  Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.

Για τα μηνύματα του 1ου Συνεδρίου Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων μίλησε στο συνάδελφο Χάρη Μαντέλο και στο διαχειριστή του trikalaculture.gr Αχιλλέα Γραβάνη, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Κώστας Σπανός:

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, με ώρα έναρξης την 7η απογευματινή

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia