Με πολύ κόσμο και παλμό η κεντρική ομιλία της Χρυσάνθης Γάλλου-Δαλκαφούκη!

Τρεις αίθουσες δεν αρκούσαν για να εξυπηρετήσουν του πολυπληθές ακροατήριο της χθεσινής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Μουσείο Τσιτσάνη για την κεντρική ομιλία της Χρυσάνθης Γάλλου-Δαλκαφούκη!

Η δυναμική υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του μητρώου στελεχών της παράταξης ευχαρίστησε τον κόσμο για την μαζική του προσέλευση, μήνυμα ξεκάθαρο όπως τόνισε, για να συνεχίσει τον αγώνα της διεκδικώντας με αξιώσεις μια έδρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες.

«Πιστεύω στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, γι’ αυτό και συντάχθηκα από την αρχή μαζί του ως μέλος του μητρώου στελεχών του κόμματος. Κοινή μου πεποίθηση και στόχος είναι πως όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις επόμενες γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη.

Αναλυτικά η ομιλία της Χρυσάνθης Γάλλου-Δαλκαφούκη:

Αγαπητές συμπολίτισσες – αγαπητοί συμπολίτες

Θέλω να σας εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την τιμή που μου κάνετε να είστε εδώ μαζί μου σήμερα.

Απόψε είναι ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα ορεινό χωριό των Τρικάλων στο Μαυρέλι. 

Ενώ δούλευε ο πατέρας μου γνώρισε την μητέρα μου. Αυτήν γεννήθηκε  στην άλλη μεριά του οικισμού την Αχελινάδα. Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. 

Εκείνοι ενσάρκωσαν στα μάτια μου όλους τους αγώνες και τους κόπους εκείνης της εποχής.

 Οι γονείς μου είχαν ένα μεγάλο όνειρο για τα παιδιά τους.  

Μέσα από σκληρή δουλειά και επιμονή ήθελαν να πάμε σχολείο σε ένα μαγικό μέρος (για την εποχή) τα Τρίκαλα, που έτυχε να γίνει η αφετηρία   ευκαιριών και αναζητήσεων για πολλούς από εμάς εδώ.

Αυτοί έχουν φύγει δυο χρόνια τώρα , αλλά είναι εδώ και  ξέρω ότι αυτήν την νύχτα με κοιτάζουν με μεγάλη περηφάνια. 

Εγώ στέκομαι εδώ σήμερα ευγνώμων για την καταγωγή μου γνωρίζοντας  ότι των γονιών μου το όνειρο ζει στους δύο πολύτιμους γιούς μου.

Στέκομαι εδώ ξέροντας ότι η ιστορία μου είναι μέρος των περισσότερων Ελλήνων και ότι εγώ  έχω ένα χρέος σε όλους αυτούς που έχουν έρθει πριν από εμένα αλλά και στους νεότερους. 

Εγώ  είμαι τυχερή γιατί κατεβαίνω υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία και πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο,  ένα πολιτικό που δεν οραματίζεται απλώς, αλλά μετατρέπει το όραμα σε υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που δεν καλλιεργεί φρούδες ελπίδες, αλλά μιλάει την γλώσσα της  αλήθειας.

Ένα πολιτικό που μιλάει τοποθετώντας την Ελλάδα στον ορίζοντα του μέλλοντος,  στις τεχνολογικές αλλαγές που έρχονται στους νέους δρόμους της τεχνητής νοημοσύνης και της βιοτεχνολογίας.

Η αγάπη του για την πολιτική  που έχει ξεκινήσει από τα παιδικά του χρόνια τον έχει κάνει να είναι μάστερ της πολιτικής και ειδικότερα της εφαρμοσμένης  πολιτικής. 

Για πρώτη φορά είδαμε να οργανώνεται με μεθοδικότητα ένα πολιτικό κόμμα. Είδαμε να επιλέγονται τα πολιτικά στελέχη με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες. 

Έχω την τιμή να είμαι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, περνώντας μέσα από ένα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης, μια αδιάβλητη  διαδικασία την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε και έβαλε σε εφαρμογή κινητοποιώντας δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Είδαμε για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία να συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμα  μαζί με την κοινωνία. Γιατί ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και εμείς πρέπει να είμαστε εδώ σταθεροί στις αξίες μας και τις αρχές μας. 

Πρέπει να έχουμε πίστη και πάθος για να δημιουργήσουμε το καλύτερο για όλους τους πολίτες.

Αγαπητές μου συμπολίτισσες- Αγαπητοί μου συμπολίτες

Βιώνουμε καθημερινά μια ζοφερή, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική κατάσταση στην οποία με τις παρούσες συνθήκες , που απαιτούν άμεσα αλλαγή, είναι εγκλωβισμένη η ελληνική κοινωνία.

Τι να πει κανείς σε ένα 17χρονο παιδί που έχει όλα τα εφόδια να σπουδάσει, να διαπρέψει ,να κάνει μια έντιμη ζωή και δεν μπορεί γιατί ο πατέρας του είναι άνεργος ,η μητέρα του ή και οι δύο.

Τι να πει κανείς σε έναν νεαρό που δουλεύει όλη μέρα και δεν μπορεί όχι απλώς να μείνει μόνος του, αλλά ούτε μαζί με την κοπέλα του. 

Τι να πει κανείς σε μια γιαγιά που παίρνει 350 ευρώ σύνταξη που πιάνει το χέρι με χαμόγελο, με καμάρι ,και σου λέει ,εμένα δεν θα  μου κόψουν λεφτά γιατί τα έχω δουλέψει στα χωράφια.

 Τι να πει στην ίδια Γιαγιά που βλέπει τον εγγονό της να φεύγει εξωτερικό και τελικά δεν τις φτάνουν να του δώσει 20 ευρώ να τα πάρει μαζί του.

Να πεις ότι κλείσε τα αφτιά σου, κλείσε τα μάτια  σου; 

Θωράκισε την καρδιά σου και μην ασχολείσαι, έχει ο Θεός, ή να πεις γέμισε με οργή ,θόλωσε το μυαλό σου μην αγαπάς μην αισθάνεσαι μην κουνιέσαι 

Φυσικά και όχι ,Μέλημά μας , μέλημά μου είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στους πολίτες αυτού του τόπου. 

Μέλημά μας είμαι να υπάρχει εργασία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και αξιοπρεπής μισθός.

Μέλημά μας είναι να στηρίξουμε τους  κοινωνικά ασθενέστερους.

Να δώσουμε αξιοπρέπεια και ασφάλεια στην Τρίτη ηλικία να της παρέχουμε κοινωνική πρόνοια και  αξιοπρεπή δωρεάν υγεία. 

Να παρέχουμε μια παιδεία που θα περιλαμβάνει και εκείνο το πακέτο γνώσεων που είναι συνυφασμένο με την αγορά εργασίας.

Ξέρετε τι λένε τα νέα παιδιά που αποφοίτησαν από τα δικά μας πανεπιστήμια. Πως έχουν πάρα πολλές γνώσεις που δεν κουμπώνουν στις εργασιακές ανάγκες και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά.

Μέλημά μας είναι να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της εποχής . 

Όλοι γνωρίζουμε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση τον τομέα της εργασίας  και πρέπει να προβλέψουμε ώστε ο τομέας της εκπαίδευσης να είναι συνυφασμένος με τις νέες μορφές απασχόλησης.

 Στόχος μας δεν είναι να  διαμορφώσουμε μόνο συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης για όλους εμάς που ζούμε εδώ, αλλά και για το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, τα παιδιά μας που ξεριζώνονται και φεύγουν στο εξωτερικό. 

Γιατί για αυτούς  μόχθησε όλος ο ελληνικός λαός και πλήρωσε με την φορολογία του τον λογαριασμό των σπουδών .  

Και για μένα στόχος είναι να βρει δουλειά κάθε τρικαλινός και τρικαλινή  στόχος μου είναι να επιστρέψει κάθε ελληνόπουλο στον τόπο μας. 

Τότε μόνο θα κάνουμε υπερήφανους τους πατεράδες μας που κοπίασαν πολύ για να είμαστε εδώ σήμερα αλλά και τους νέους που δεν θα τους παραδώσουμε καμένη γη.

Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να ανθήσει η επιχειρηματικότητα για να μοιράζουμε τον πλούτο και όχι τη φτώχια.

Είμαστε τυχεροί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε επιχειρήσεις στον νομό μας που κατέχουν την πρώτη θέση στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση πως αυτός ο τόπος παρά την κρίση αναπτύσσεται.

 Όπου υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα εκεί ανθεί η οικονομία. 

Πρέπει να  δημιουργήσουμε επίσης συνθήκες ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μπορούν να αναπτυχθούν και οι νέες επιχειρηματικές ιδέες να μπορούν να στηριχθούν.

Ο νομός μας έχει σημαντική συμβολή στον πρωτογενή τομέα παραγωγής με εξαιρετικής ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε δυνατό αυτή η ποιοτική υπεροχή να περάσει προς τα έξω, ώστε να μεταφραστεί σε αύξηση του εισοδήματος στους παραγωγούς που στενάζουν. 

Όμως έχουμε παραδείγματα συντονισμένης και καλά οργανωμένης προβολής που έκαναν τα Τρίκαλα σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα. 

Αν στοχεύσουμε συντεταγμένα

Αν πιστέψουμε στις δυνατότητες αυτού του τόπου.

Αν αξιοποιήσουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό και όχι τους πολιτικούς μας φίλους.

Αν δουλέψουμε με αφοσίωση και πάθος.

Αν αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στην προώθηση αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μπορούμε να  κάνουμε τον νομό μας πρότυπο στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς

Βρισκόμαστε μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει και προσπαθεί να ανταγωνιστεί τους μεγάλους γίγαντες  Ασία και Αμερική. 

Μια Ευρώπη που αν και διανύει  την μακρύτερη ειρηνική περίοδο της ιστορίας της έχει μείνει πίσω. 

 Όμως εδώ και πολλές δεκαετίες οι ιδέες του φιλελευθερισμού ενσωματώθηκαν στην πολιτική κουλτούρα και αντίληψη των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών τα οποία κατάφεραν να εξασφαλίσουν  την ευημερία μέσα σε ένα κοινωνικό κράτος δικαίου και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε .  

Θέλω να βλέπω τους Έλληνες να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους πηγαίνοντας ποιο κοντά σε ένα φιλελεύθερο μοντέλο ,

με έναν ιδιωτικό τομέα που μπορεί να πάρει πρωτοβουλία, 

που μπορεί οικονομικά να παίρνει περισσότερα από όσα δίνει σε  φόρους

 και να προσφέρει στους εργαζόμενους περισσότερα ,συμβάλλοντας στη συλλογική ευημερία.

 Ένα επιχειρησιακό περιβάλλον με σταθερό νομικό πλαίσιο, λιγότερη γραφειοκρατία

 αλλά και ένα εργασιακό περιβάλλον με έναν ανάλογο αξιοπρεπή μισθό, ασφάλεια συνταξιοδότησης.

 Θέλω να βλέπω τους Έλληνες να διαβιούν σε ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη τον οποίο υπηρετεί και εξυπηρετεί.

 Ένα κράτος που στηρίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιολόγηση, την αξιοκρατία.

Θέλω να βλέπω τους Έλληνες να στέκονται με οργανωμένο τρόπο δίπλα σ΄ αυτούς που έχουν ανάγκη για στήριξη και κοινωνική αλληλεγγύη. 

Θέλω να βλέπω τους Έλληνες σε ένα κόσμο διαρκούς κινητικότητας να ενστερνίζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού και να βλέπουν τη διαφορά ως πλούτο που πάει την κοινωνία μπροστά.

 Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή σου, αν είσαι παντρεμένος ή μόνος, οι προτιμήσεις σου, η πολιτική σου τοποθέτηση, εάν είσαι δεξιά η αριστερά(μπλε η κόκκινος) με ενδιαφέρει τι μπορεί να κάνεις ,πως μπορείς να βοηθήσεις τον διπλανό σου ,πως μπορεί να προσφέρεις στην κοινωνία , να συμβάλλεις στη συλλογική ευημερία.

Θέλω να βλέπω τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια και στις γειτονιές τους, 

ασφαλείς σε κάθε επιθετική προκλητικότητα από γείτονες. Αυτή την χώρα δεν την χαρίζουμε σε κανένα. 

Θέλω να βλέπω την Ευρώπη να είναι η Ελλάδα και Ελλάδα να  είναι η Ευρώπη. 

Ως μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας και με τις δικές μας δυνατότητες να παίζουμε ένα σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Όλοι εμείς που ζητάμε την ψήφο σας έχουμε την υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τις ανθρώπινες δυνατότητές μας στο έπακρο, έχουμε χρέος να πάμε την Ελλάδα  Μπροστά.

Οι εποχές έχουν αλλάξει βιώσαμε την κατάρρευση σημαντικών ιδεολογικών ρευμάτων που ξεπεράστηκαν από την βιομηχανική και τεχνολογική   επανάσταση και ενδεχομένως στο μέλλον να ζήσουμε και άλλες αλλαγές.

 Όμως οι βασικές αξίες του φιλελευθερισμού παραμένουν, 

όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης ανεξαρτήτως φύλλου ή καταγωγής, του αυτοπροσδιορισμού, της προσωπικής  ιδιοκτησίας, 

του σεβασμού στην διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα του επιχειρείν , το κράτος δικαίου.

 Όλα αυτά κατακτήθηκαν με αγώνες.  Ακόμη να μην ξεχνάμε ότι και η Δημοκρατία που έχουμε και οφείλουμε να εμβαθύνουμε με αγώνες κατακτήθηκε. 

Σήμερα βλέπω τους Έλληνες να ασπάζονται αυτές τις αξίες ,ίσως μερικές φορές να διαφωνούμε , όχι γιατί πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα , αλλά γιατί τα ονομάζουμε διαφορετικά. 

Η διαφύλαξη των συνόρων έτσι ώστε να μην έχουμε εισροές ανθρώπων περισσότερους από όσους μπορεί να θρέψει η οικονομία μας δεν είναι δεξιά πολιτική ,είναι η σωστή πολιτική.

Η ενσωμάτωση και αφομοίωση των  προσφύγων ,προσέξτε ..,όταν δεν υπάρχει τρόπος να πάνε πίσω στις χώρες τους, αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική ,αυτή είναι η σωστή πολιτική.

Το να παράγεις περισσότερα από όσα ξοδεύεις δεν είναι δεξιά πολιτική είναι η σωστή πολιτική.

Και ναι ξέρω ότι τα λεφτά είναι σημαντικό θέμα για την  αλλαγή, αλλά ξέρω ότι δεν είναι ^^το θέμα^^ 

Δε χρειάζεσαι  χρήματα να πατάξεις την γραφειοκρατία  οργάνωση χρειάζεται. 

Δεν χρειάζεσαι χρήματα για να επιλέξεις αξιοκρατικά τους καλύτερους, αντίληψη του αυτονόητου και οργάνωση χρειάζεται. 

Δεν χρειάζεσαι χρήματα για να σταματήσεις το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, συνέπεια χρειάζεται.

Δεν χρειάζεσαι χρήματα για να μειώσεις τους θανάτους από αρρώστιες που μπορείς να προβλέψεις ,πρόληψη χρειάζεται.

Η Χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για να έχει αξιοπρέπεια, Πρωθυπουργό και κυβέρνηση με αξιοπρέπεια χρειάζεται.

Αγαπητές μου συμπολίτισσες- Αγαπητοί μου συμπολίτες

Είμαι απόφοιτη των πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και νηπιαγωγός .

H πολιτική μου ζωή δεν ήταν ευθεία γραμμή και αυτό το λέω κυρίως για τους νέους ,να μην απογοητεύονται, να μην το βάζουν κάτω. 

Δεν σας κρύβω ότι έχω νιώσει απογοήτευση στην πολιτική μου πορεία,  αλλά είχα την τύχη να συναντήσω έναν άνθρωπο και να κάνω μια νέα αρχή .

Να μου εμπιστευθεί μια  θέση στον συνδυασμό του και την  θέση της αντιδημάρχου οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών και να πάμε καλά και να πάμε πολύ καλά. 

Πρώτη φορά είχαμε πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα  4 εκατομμυρίων που βελτίωσαν το μέγεθος του προϋπολογισμού και την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών ,

μειώσαμε το 45% του χρέους

 εξοφλήσαμε όλα τα παλιά χρέη, πληρώνονται οι προμηθευτές στην ώρα τους,

 εμπλουτίσαμε τα συστήματα πληροφορικής για να διευκολύνουμε την δουλειά των εργαζομένων αλλά και την παροχή υπηρεσίας στον πολίτη 

και κάναμε τον πολίτη να αισθάνεται ότι τα δημοτικά τέλη πιάνουν τόπο. 

 Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε κάθε στιγμή  στην διάρκειας της θητείας μου, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα και όλοι σας γνωρίζετε ότι υπήρξαν και τέτοιες στιγμές, 

είναι ένας πολιτικός που έρχεται από το μέλλον ,ένας πολιτικός που έχει να δώσει πολλά, ένας πολιτικός που  διεκδικεί το καλύτερο για τον τόπο, για τις μελλοντικές γενιές  

δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο μας ,τον Δήμαρχο Τρικκαίων ,τον Δημήτρη Παπαστεργίου. Δήμαρχε σε ευχαριστώ για όλα.

Φίλες και φίλοι είχα την τύχη να βρω αυτό  που ήθελα νωρίς στην ζωή. 

Ακολούθησα την περιέργεια μου , τα ενδιαφέροντά μου και την διαίσθηση  που με έφερε σε όλα αυτά τα ωραία πράγματα δίνοντας μου μια απόλυτη ευχαρίστηση.

 Πάντα οι καιροί θα είναι δύσκολοι και πάντα η εκλογή ενός πολίτη σε ένα πολιτικό αξίωμα θα είναι κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε. 

Πιστεύω ότι η ευημερία ενός λαού κρίνεται από την αξιοποίηση των ευκαιριών που η ζωή μας  φέρνει μπροστά, μια ακολουθία από καλές πολιτικές επιλογές θα δώσει σε μας ,στους Έλληνες ,την ανταμοιβή των αγώνων και του μόχθου μας. 

Εγώ νομίζω ότι τώρα, μπορούμε να κάνουμε την αρχή που μας αξίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία  δεν είναι μόνο αυτό που χρειαζόμαστε αλλά και αυτό που αξίζει στη χώρα μας!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia