ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Με μαζικότητα και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα , στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα της συνέχισης του αγώνα με μεγαλύτερη ορμή, πείσμα και αποφασιστικότητα μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, για καμία ψήφο χαμένη, καμία ψήφο σκορπισμένη σε κόμματα μιας χρήσης , για να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ,  να εκλεγεί βουλευτής του Κόμματος στα Τρίκαλα , να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για τον λαό.

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Αχιλλέας Κανταρτζής , μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων , ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο τέλος της συγκέντρωσης , εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων , παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στα Τρίκαλα.

Αχιλλέας Κανταρτζής : 

Τώρα ξέρεις πόσο δίκαιο είχε το ΚΚΕ  .Κάνε τώρα το βήμα. Δώσε την ψήφο σου στο ΚΚΕ ακόμη και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας.  

Στο χαιρετισμό του ο Αχιλλέας Κανταρτζής μεταξύ άλλων τόνισε : 

«Τρεις μέρες μας χωρίζουν από τις κρίσιμες εκλογές στις 7 του Ιούλη. 

Τώρα πλεόν είναι φανερό ότι το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό   δίλημμα των εκλογών που αφορά τον λαό, δεν είναι άλλο από το. 

Πόσο ισχυρό θα είναι την επόμενη μέρα το ΚΚΕ για να είναι ο ίδιος ο λαός ισχυρός και από καλύτερες θέσεις να μπορεί να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική πού έτσι και αλλιώς θα  συνεχισθεί από την επόμενη κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από την σημερινή κυβέρνηση 

Αφού πλέον είναι φανερό ότι οι διαφορές που υπάρχουν στα προγράμματα  της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στα ψιλά. Σε όλα τα βασικά συμφωνούν. Τα προγράμματα τους είναι  κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των 3 μνημονίων που φέρουν την υπογραφή τους, στους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους   στις απαιτήσεις της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

 Έχουν την ίδια στόχευση την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της  κερδοφορίας του κεφαλαίου που σημαίνει ακόμη περισσότερα μέτρα σε βάρος του λαού μας, που θα κάνουν την ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη.

Να γιατί λέμε ότι εκείνο που τελικά θα μετρήσει για τον λαό είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, Το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτή την πολιτική. 

Κανένα άλλο κόμμα δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ούτε θέλει ούτε μπορεί. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να σταθούν απέναντι και  να αντιμετωπίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα κόμματα που κυβέρνησαν και είχαν την δική τους συμβολή σε αυτό το βρώμικο παιγνίδι σε βάρος του λαού μας.

Μην στέκεσαι απελπισμένος ψάχνοντας μάταια,  σαν ναυαγός…. στον ορίζοντα σημάδια, ενώ δίπλα σου βρίσκεται η σανίδα σωτηρίας. Τώρα ξέρεις αυτοί που θα σταθούν δίπλα σου και θα σε βοηθήσουν είναι οι κομμουνιστές, είναι το ΚΚΕ που ακούραστα συνεχίζει τον αγώνα χωρίς να λυπάται κόπους και θυσίες. 

Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να απευθυνθώ στον καθέναν και στην κάθε μια, σε Εκείνη και σε Εκείνον που νοιώθουν και είναι πραγματικά αριστεροί. 

Τον καθέναν και στην καθεμιά που ξέρουν ότι οι αξίες και τα οράματα της αριστεράς δεν συμβιβάζονται με την υποταγή στον ιμπεριλιασμό και το ξέπλυμα του όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Σε εκείνον και σε εκείνη που δεν μοιράζονται όπως ο Τσίπρας , κοινές αξίες με τον Τραμπ.

Στο καθένα και στην καθεμιά που ξέρει ότι οι αξίες και τα οράματα της αριστεράς δεν συμβιβάζονται με την υποταγή στο κεφάλαιο

Που γνωρίζει ότι η Ιστορία της  αριστεράς είναι συνυφασμένη με τους αγώνες του λαού μας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για μια καλύτερη ζωή

Τώρα  δεν είμαστε στο 2015. Είμαστε στο 2019. Έχεις πλέον την πείρα.

  Τώρα ξέρεις τι έγιναν οι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες. Πως μετέτρεψαν μέσα σε μια νύχτα τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ  για να περάσουν τα πιο βρώμικα μέτρα στο όνομα της αριστεράς που οι άλλοι ήθελαν και δεν μπορούσαν. 

Βρώμισαν τα  οράματα και τις αξίες σου μην δεχθείς να βρωμίσουν και την ψυχής σου. Μην δεχθείς να σε τραβήξουν μαζί τους στον κατήφορο που δεν έχει πάτο.

Τώρα ξέρεις πόσο δίκαιο είχε το ΚΚΕ  που δεν δείλιασε να πεί την αλήθεια στον λαό και πλήρωσε βαρύ τίμημα για αυτό. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Κράτησε όρθια την ψυχή των απλών ανθρώπων.

Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε για να στείλουμε το μήνυμα. Κάνε τώρα το βήμα. Έλα μαζί μας . Δώσε την ψήφο σου στο ΚΚΕ ακόμη και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας. 

Το χρωστάμε σε  ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ. Για να μπορούμε αύριο να τα κοιτάμε στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε για το χθες. 

Για να γυρίσει το χαμόγελο και η ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία την ζωή μας.»

Κώστας Αβραμόπουλος:

Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο με στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Κώστας Αβραμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: 

« Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες τον μεν Τσίπρα να αναμασά τα γνωστά πασοκικά διλήμματα – στην προσπάθεια του να «γυρίσει το παιχνίδι»-  για την επάρατο δεξιά, που ο ίδιος όμως ξέπλυνε, ακολουθώντας καραμπινάτη δεξιά πολιτική. Ακολουθώντας τα χνάρια του αυριανισμού και του αντικομμουνισμού κρούει το «μπαμπούλα της δεξιάς»  ξανά, για να εγκλωβίσει αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους. 

Ο δε Μητσοτάκης παριστάνει το νέο πουλέν του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικώντας τη δόξα της αντιλαϊκής πολιτικής, που για τέσσερα χρόνια του έκλεψε ο Τσίπρας.

Τσακώνονται δήθεν για την “7ήμερη εργασία” ή το “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτές οι προτάσεις είναι ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη – μέλη, κατευθύνσεις που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. 

Πριν ο Μητσοτάκης μιλήσει δημόσια για την 7ημερη εργασία, ο Τσίπρας είχε ήδη νομοθετήσει την κατάργηση της Κυριακής αργίας, είχε νομιμοποιήσει συμβάσεις για δουλειά ως και 10 μέρες χωρίς ρεπό. Για να μην μιλήσουμε για τους νέους και τις νέες που δουλεύουν σεζόν, χωρίς ρεπό, με εξαντλητικά ωράρια και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στην πλάτη τους, ξεζουμίζοντάς τους και τρομοκρατώντας τους για να μη σηκώσουν κεφάλι.

Πριν ο Μητσοτάκης αποθεώσει την ιδιωτική ασφάλιση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη νομοθετήσει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου. Και πώς αλλιώς να γίνει, όταν και οι δύο έχουν στηρίξει την κατεύθυνση της ΕΕ για την ασφάλιση, που αποτελεί την ψυχή του περιβόητου ασφαλιστικού «Πινοσέτ»;

Και πριν σκεφτεί ο καθένας ποιος έρχεται, ας σκεφτεί και ποιος ακριβώς είναι αυτός που ετοιμάζεται να φύγει γιατί όλοι και όλες συμφωνούμε ότι η ΝΔ είναι η “δεξιά”.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, αλήθεια, τι ακριβώς είναι; Αριστερά; Κεντροαριστερά; Δεξιά καραμπινάτη είναι με υπουργούς  πρώην βουλευτές των ακροδεξιών ΑΝΕΛ! 

Το τι ακριβώς είναι λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας το λένε τα έργα και οι ημέρες της, είναι αυτή που έφερε ένα τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσε τα άλλα δύο, που έχει δεσμεύσει ένα λαό να ματώνει για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. 

Είναι αυτή που νεκρανάστησε τον αντεργατικό νόμο της ΝΔ για τον κατώτατο μισθό, που ψήφισε νόμο για να βάλει νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, αυτόν που ο Γεωργιάδης της ΝΔ ερχότανε και δεν κρατιότανε για να τον ψηφίσει. 

Είναι αυτή  που ξέπλυνε τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, γέμισε τη χώρα με βάσεις και νατοϊκές υποδομές, δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ να λένε πως χαιρόμαστε γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο αμερικάνικη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος. 

Τη συντηρητική πολιτική, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου»…. 

…….Και για να το πούμε και πιο απλά. Δεν χωρά αμφιβολία ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια “δεξιά”, πιο συγκεκριμένα, μια αστική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. 

Ποιος όμως έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να εμφανίζεται ως δικαιωμένη για το αντιλαϊκό παρελθόν της; Για τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;

Ποιος έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη τους που δεν είχαν μούτρα να εμφανιστούν στις λαϊκές γειτονιές πριν λίγα χρόνια, τώρα να αλωνίζουν και να πλασάρουν ως δήθεν φιλολαϊκό το προεκλογικό της πρόγραμμα που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του είναι αυτός που έχει στρώσει τα κόκκινα χαλιά με την αντιλαϊκή πολιτική του στη ΝΔ. 

Και δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως η ΝΔ πρέπει να πει κι ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνο ξέπλυνε την πολιτική των κυβερνήσεών της αλλά έτρεξε να υλοποιήσει όλη τη βρώμικη δουλειά που εκείνη δεν πρόλαβε.

Δείτε για παράδειγμα τι λέει ο ΣΕΒ, ο οποίος ευχαριστεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός υλοποίησε το 62% των απαιτήσεων του. «Ευχαριστώ» πρέπει να του πει και η ΝΔ που έχει αφήσει μόνο ένα 38% να υλοποιήσει από τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων.  

Κι ας αφήσει αυτά που ξέρει ο Τσίπρας και τα στελέχη του που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ότι δήθεν το ΚΚΕ ταυτίζει τον Τσίπρα με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. 

Προφανώς ο Τσίπρας, τα λέει αυτά, επειδή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία και σύγχυση. Γιατί μόνος του ταυτίστηκε, με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές όταν  εφάρμοζε και το 3ο μνημόνιο που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, να εμφανίζονται δικαιωμένοι, ενώ δεν είναι, απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο. 

Κι όλα αυτά που κάθε τρεις και λίγο αναμασά, ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, έχουν προ πολλού καταρρεύσει όταν καταργούσε ακόμη κι αυτό το επίδομα – βοήθημα του ΕΚΑΣ, ενώ από την άλλη έδινε απλόχερα δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Ας αφήσουν λοιπόν, αυτά που ξέρουν. Οι επιμέρους υπαρκτές διαφορές είναι οξυγόνο για το σύστημα. Είναι ο φερετζές για να κρύψουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ  είναι οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου το νόμισμα είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, αυτό δηλαδή που υπηρετούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. 

Κι όπως ξέρουμε όλοι, οι δύο όψεις ενός νομίσματος, δεν είναι και δεν μπορούν να είναι απόλυτα ίδιες στη μορφή. Γιατί αλλιώς, δεν μπορεί ούτε το παιχνίδι της δικομματικής εναλλαγής να παίζεται, ούτε φυσικά να μεταγγίζονται οι λαϊκοί ψήφοι από το ένα κόμμα στο άλλο για να εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για να μη φτάσει στην αμφισβήτηση και τελικά στην απόφαση για την ανατροπή του. 

Αντί όμως ο λαός να παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα, στις εκλογές μπορεί να κάνει μια σίγουρη επιλογή για τη ζωή του: Να ψηφίσει το ΚΚΕ.

  Γιατί δε μπορούν, απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα, να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. 

Ούτε φυσικά τα κόμματα μιας χρήσης, οι διάφοροι διάττοντες αστέρες της πολιτικής, που όπως εμφανίζονται μέσα σε μια νύχτα, έτσι και εξαφανίζονται, αφού πρώτα παίξουν το ρόλο του αναχώματος, της εκτόνωσης, αλλά και της τσόντας σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις….

…..Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο με στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. 

Γιατί το ΚΚΕ 365 μέρες το χρόνο είναι δίπλα στο λαό και στη νεολαία και εδώ θα μείνει, μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σταθερά στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Γι αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η ψήφος που μετράει. Καλή δύναμη! Δίνουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όσο γίνεται πιο πλατιά. 

Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για ισχυρό ΚΚΕ με κομμουνιστή βουλευτή και στα Τρίκαλα!»

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia