Μουσική Δράση 5ου Γυμνασίου Τρικάλων


Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετέχει στον Μουσικό Διαγωνισμό του European School Radio στην κατηγορία, τραγούδι. Η συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου φέρει τον τίτλο “Ταξιδεύοντας” και προέκυψε μέσα από μια διαθεματική – διεπιστημονική προσέγγιση ποίησης, μουσικής και εργαστηρίων δεξιοτήτων.
Οι μαθητές/τριες εξοικειώθηκαν με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων, καθώς και με ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Ανέπτυξαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους συνθέτοντας ένα τραγούδι με τίτλο «Ταξιδεύοντας».

Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης δημιούργησαν τους στίχους του τραγουδιού ενώ τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε η μουσικός του σχολείου. Τα παιδιά της χορωδίας της Β΄τάξης του σχολείου το ερμήνευσαν με την καθοδήγηση της Μουσικού, ενώ το σόλο μέρος ερμηνεύεται από την μαθήτρια Ροϊδούλα Κληματσούδα. Στην κιθάρα παίζει η Μαρίνα Βάγια και στο πιάνο συνοδεύει η κ. Κατερίνα Ζάχου, μουσικός και μαέστρος στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στην χορωδία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αποστόλου Βάιος, Βάγια Μαρίνα, Γκάνιας Κωνσταντίνος, Γκιζλή Ειρήνη, Γούλα Αριστέα, Καλαμπάκα Ολυμπία, Καλύβα Μαρία, Κληματσούδα Ροϊδούλα.
Η πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία προέκυψε μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία συνεργασίας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες/ουσες να εμπλακούν σε εποικοδομητικούς διαλόγους και συζητήσεις, να εργαστούν συλλογικά και να συνδυάσουν γνώσεις και εμπειρίες.
Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε το τραγούδι μας με τον τίτλο 7465 “Ταξιδεύοντας”, 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Αν σας αρέσει μπορείτε να μας ψηφίσετε, κάνοντας κλικ στην καρδούλα που θα εμφανιστεί στο τέλος του τραγουδιού.
https://contest.europeanschoolradio.eu/vote-system/listeners/Song-likes-new.php?gimnasio=1
Η ηχογράφηση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Κέντρου Έρευνας του Μουσείου Τσιτσάνη. Το σχολείο ευχαριστεί πολύ τον κ. Στέλιο Καραγιώργο, Διευθυντή του Κέντρου, ο οποίος έκανε την ηχογράφηση.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κ. Ζάχου, η οποία διοργάνωσε αυτήν τη δράση καθώς και τις καθηγήτριες κ. Στουκογεώργου και κ. Τόσιου που συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia