ΠρωτοσέλιδοΤρίκαλαΜύλος Ξωτικών: Συνεργασία Δ. Τρικκαίων – καταστηματαρχών για ασφαλή και «πράσινη» διοργάνωση


Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και οι καταστηματάρχες της εστίασης και διασκέδασης συνεργάζονται για μια επιτυχημένη διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών. Μετά το αναγκαστικό διάλειμμα του 2020, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους καταστηματάρχες εντός των ορίων του Δήμου (κατά βάση από την πόλη των Τρικάλων) τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.


Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της διοργάνωσης

 • ως αποτέλεσμα συνεργασίας της τρικαλινής κοινωνίας
 • ως δείγμα της οργανωμένης προσπάθειας που καταβάλλουν καταστηματάρχες, πολίτες και Δήμος
 • ως αναγκαιότητα να συνεχιστεί η εξαιρετική εικόνα που υπάρχει.
  Και υπενθύμισε τη σημασία της 10ης διοργάνωσης, που προσφέρει χαρά και στιγμές ομορφιάς, σε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια από όλη τη χώρα.
  Η συγκεκριμένη συνάντηση υλοποιείται κάθε χρόνο, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία για την υποδοχή και φιλοξενία των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών/τριών στα Τρίκαλα.
  Ασφαλής Μύλος των Ξωτικών
  Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση περιστράφηκε στα όσα αφορούν στην ασφαλή διοργάνωση, σε έναν ασφαλή από COVID-19 Μύλο των Ξωτικών.
 • Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η συνεργασία Δήμου – καταστηματαρχών δίνει το κοινό μήνυμα για την ανάγκη να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι εμβολιασμοί, που σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων ανέρχονται – μέχρι τέλη Οκτωβρίου – στο 73% περίπου του πληθυσμού του.
  Και επεσήμανε τη σημασία που έχει η αύξηση των εμβολιασμών στη δημιουργία ασπίδας και τείχους ανοσίας για τρικαλινούς/ες και επισκέπτες/τριες.
  Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά κάθε φορά ισχύουν.
  Το περιβάλλον
  Σε επόμενο επίπεδο, επισημάνθηκε η έμφαση που δίνεται στη φετινή διοργάνωση στο περιβάλλον. Οι δράσεις του Μύλου, υπενθύμισε ο κ. Παπαστεργίου, εστιάζουν στον «πράσινο Μύλο», με
 • πλαστικά μίας χρήσης,
 • χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
 • επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων,
 • εξοικονόμηση ενέργειας.
  Ακόμη, συζητήθηκαν πρόσθετες δράσεις που θα μπορούσαν από κοινού να υλοποιηθούν για το περιβάλλον, με πρακτικό και άμεσο για τον πολίτη και τον επισκέπτη αποτελέσματα.
 • Η τρικαλινή κοινωνία θα υποδεχθεί τους/τις φιλοξενούμενους/ες στον Μύλο των Ξωτικών από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022, με το φετινό κεντρικό θέμα της διοργάνωσης να αφορά στον «Θρύλο του Ιππότη των Χριστουγέννων».
 • Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γ. Κωτούλας , ο δ/νων σύμβουλος της δημοτικής εταιρείας κ. Οδ. Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Γ. Καταβούτας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Ζαραμπούκας και οι πρόεδροι των Συλλόγων των καταστηματαρχών (εστίαση και διασκέδαση) κ. Χρ. Ηλιάδης και Ν. Παπαευθυμίου.
 • Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia