Να παρθεί πίσω η απόφαση για την απόλυση δεκάδων συμβασιούχων

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

H Κυβέρνηση αφού σφύριξε τη λήξη της πανδημίας έρχεται με μια απαράδεκτη απόφαση που έφτασε στα νοσοκομεία στις 27/4, να διακόψει, δηλαδή να απολύσει, τους εργαζόμενους που εργάζονται με 3μηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε αναστολή.
Την ίδια  ώρα που  χιλιάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)  εργάζονται στα νοσοκομεία και στις δομές ΠΦΥ, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις. 
Η κυβέρνηση  όχι μόνο τους κρατάει σε ομηρία δίνοντας τους άλλη μια ολιγόμηνη  παράταση, αλλά φτάνει στο σημείο να απολύει νοσηλευτές.
Για το Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων έχουν απολυθεί 7 συνάδελφοί μας Νοσηλευτές που έχουν δουλέψει πάνω από 7μήνες, θεωρώντας ότι το ήδη εξαντλημένο προσωπικό (που του χρωστάνε δεκάδες μέρες άδεια και ρεπό) επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες και κλινηκές.
Πρόκειται για ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ όταν ακόμα και με τους συμβασιούχους οι ανάγκες για οργανικές θέσεις στο Γ.Ν.Τρικάλων είναι πάνω  από 140 Νοσηλευτές!!
Συνεχίζεται η αξιοποίηση του εμβολιασμού -από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας- σε εργαλείο εκβιασμών και ανατροπής των εργασιακών και παρατείνονται οι αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων.
Η κυβέρνηση λοιπόν  αντί να τους μονιμοποιήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γνωρίζοντας  ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει  όλο αυτό το διάστημα (αφού τους ξεζούμισε) τους πετά στο δρόμο.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!!
Στην κυβερνητική κοροϊδία και υποκρισία απάντηση δίνουν οι δεκάδες μέρες άδειας που οφείλονται, οι διπλοβάρδιες μας, οι μετακινήσεις προσωπικού, οι ΜΕΘ που δουλεύουν με νοσηλευτικό προσωπικό κάτω από το όριο ασφαλείας, οι ακάλυπτες βάρδιες.  
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:
Να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση για τις απολύσεις. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
Να προχωρήσει στην ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δομές  υγείας.
Να ενισχύσει της δημόσιες δομές  υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Τέρμα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia