Site icon trikalafocus.gr

Ν. Παπαευθυμίου: «Τα μέτρα για την εστίαση έχουν αστερίσκους»

Προβληματισμό και ερωτηματικά εγείρουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που δρομολογεί η κυβέρνηση. Το trikalafocus, ζήτησε την άποψη του Νίκου Παπαευθυμίου, Προέδρου του Σωματείου Εστιατορίων – fast food Ν. Τρικάλων για το πακέτο των ενισχύσεων που θα περιλαμβάνει διάφορες στοχευμένες μορφές χρηματοδότησης, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ενδεικτική του κλίματος ήταν η τοποθέτηση του μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά: «Σε πρώτη φάση μπορούμε να πούμε ότι τα μέτρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, με πολλούς όμως αστερίσκους. Μένουν εκτός επιχορήγησης 1 στους 2 επαγγελματίες από τις 80.000 επιχειρήσεις, που σημαίνει ανάσα ρευστότητας θα πάρουν μόνο 35.000 συνάδελφοι. Και αυτό γιατί πρέπει να έχουν πάνω από 30% μείωση τζίρου εν συγκρίσει με το 2019 για να πάρουν το 7% του τζίρου»

Ο γνωστός συνδικαλιστής ρωτήθηκε για το πότε θα «ανεβάσει ρολά» η εστίαση: «Δυστυχώς θα απογοητεύσουμε τους συναδέλφους. Οι πιθανότητες να ανοίξουμε πριν το Πάσχα είναι 50%. Διαφορετικά θα ανοίξουμε μετά τις γιορτές»

Επίσης ο «Νικόλας» μας ενημέρωσε πως ο κλάδος ζητά μια ευέλικτη επιδότηση μηχανημάτων καθαρισμού εσωτερικού χώρου να να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα μετά από πολλούς μήνες απραξίας.

Exit mobile version