Οι αυξήσεις – φωτιά στο ρεύμα αφήνουν παγερά αδιάφορη την κυβέρνηση

 

Τις νέες τιμές-φωτιά των τιμολογίων στο ρεύμα που θα ισχύσουν από Σεπτέμβρη ανακοίνωσαν οι ιδιώτες πάροχοι, με τη «Μητσοτάκης Α.Ε.» να συνεχίζει να παρακολουθεί παντελώς αδρανοποιημένη την ενεργειακή κρίση.

Μπορεί μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός να αράδιασε ένα σκασμό από ψέματα στο μήνυμα του για την δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία (και να κατέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός λαϊκιστής της ιστορίας των μνημονίων στη χώρα μας).

Μπορεί η Κυβέρνηση του να υποσχόταν ρύθμιση των εξωφρενικών τιμών στην ενέργεια παράλληλα με τη δήθεν αναστολή, της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια, υποκρύπτοντας ουσιαστικά την μόνιμη της ενσωμάτωση, με αποτέλεσμα τις τιμές φωτιά που βλέπουμε τώρα.

Μπορεί ακόμα η «Μητσοτάκης Α.Ε.» να προσπαθεί να αλλάξει το εξαιρετικά δυσχερές για αυτήν κλίμα στην κοινωνία με διαρροές για πακέτα στήριξης της κοινωνίας που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Ό,τι όμως και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η «επιτελική» του Κυβέρνηση, όσο συνεχίζει να επιδοτεί με κρατικό χρήμα το καθεστώς αυτό της παρασιτικής κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας που επιβάλλει την αισχροκέρδεια μέσω ενός ψευτοχρημαστηρίου ενέργειας στο οποίο και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης συμφωνούν, τόσο οι πολίτες θα συνεχίζουν να δεινοπαθούν με ή χωρίς «ενισχυμένη εποπτεία», με ή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, με ή χωρίς τα πακέτα γεμάτα ψίχουλα στη ΔΕΘ.

Η συνέχιση της επιδότησης της εντεινόμενης αισχροκέρδειας της ολιγαρχίας μέσω του κρατικού προϋπολογισμού δεν λύνει το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας, αλλά αντίθετα συνεχίζει να επιβραβεύει και να πλουτίζει τους έξι ολιγάρχες της ενέργειας.

Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα πραγματική στήριξη με άμεση και οριστική κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων, αλλά και ραγδαία μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia