Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνάντησε την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ.
Ο Δ. Κουτσούμπας παρέδωσε στη γυναίκα του Βένια και την κόρη του Αναστασία υλικά από το Αρχείο του Κόμματος, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του αξέχαστου ερμηνευτή, Γιώργο.
Πιο συγκεκριμένα, παρέδωσε τη βιογραφική έκθεση του Γιώργου Μητροπάνου στο Κόμμα, καθώς και το φύλλο της Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του ΔΣΕ (25/10/1948), που ανακοινώνει την προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Υλικά και ντοκουμέντα που φανερώνουν μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα. Αυτή την αγωνιστική παράδοση τίμησε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημήτρης Μητροπάνος.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον χαμό του, στο πλαίσιο της συνάντησης, ανακοινώθηκε και η πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας προς τιμή του Δημήτρη Μητροπάνου από την ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη.
Αναλυτικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τη διοργάνωση της συναυλίας θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

ΑΘΗΝΑ 15/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia