Ο Δήμος Τρικκαίων ανοίγει το δρόμο στην ηλεκτροκίνηση! (video)

Η καρδιά της ηλεκτροκίνησης χτυπά σήμερα στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία όπου έγινε η παρουσίαση των πρώτων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα είναι διαθέσιμα στο κοινό. Οι Τρικαλινοί δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό και για ακόμα μια φορά πήραν μια καλή γεύση από το κοντινό μέλλον, καθήμενοι πίσω από το τιμόνι των εντυπωσιακών οχημάτων (απαιτείται δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας) που κινούνται σβέλτα με σεβασμό στο περιβάλλον!

Στην πρίζα κι έφυγες!

Στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις-δοκιμές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων περιορισμένης διάρκειας ενός έτους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές πόλεις: το Βερολίνο, τη Γένοβα, τη Μάλαγα, τη Ρώμη και το Μπάρι. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων θα δοκιμαστούν 10 συνολικά ηλεκτρικά οχήματα (5 τρίκυκλα & 5 τετράκυκλα) της εταιρείας KYBURZ με έδρα την Ελβετία. 


Τα τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονται για κοινή χρήση στους προμηθευτές ελαφρών αγαθών, ενώ τα τετράκυκλα στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Επιπλέον, η χρήση τέτοιων οχημάτων θα υποστηρίζεται μέσω υπηρεσιών για την κράτηση οχήματος καθώς και μέσω εφαρμογών για τη συλλογή πόντων και την απολαβή ανταμοιβών.

Το έργο ELVITEN (http://www.elviten-project.eu/), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. #letsgoelectric— στην τοποθεσία Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia