“Ο Θανάσης Λιούτας μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία με νέους στο θεατράκι του Ληθαίου.

Μια αληθινή συζήτηση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, που μίλησε στην καρδιά και στο μυαλό τους.

Τη δική του προσωπική ιστορία αφηγήθηκε ο Θανάσης Λιούτας, όταν συνάντησε νέους φίλους, στο κέντρο των Τρικάλων.  Νέοι άνθρωποι ήθελαν να τον συναντήσουν και το ραντεβού δόθηκε εκτός γραφείου.

Ο Θανάσης Λιούτας εξήγησε στους νέους τις εμπειρίες του, τα μαθήματα ζωής που πήρε και τον τρόπο με τον οποίο σήμερα ξέρει και μπορεί να βοηθήσει και να προσφέρει.

Στο τέλος, οι νέοι έκαναν πολλές ερωτήσεις.
Οι νέοι εμπιστεύονται τον Θανάση Λιούτα, γιατί γνωρίζουν ότι ακολούθησε έναν ανηφορικό δρόμο, με δυσκολίες, με κρίσιμες στιγμές και με μεγάλες αποφάσεις. Έναν δρόμο που προσφέρει απαντήσεις στα ερωτήματα, «πώς μπορώ να δημιουργήσω, πώς μπορώ να πορευτώ μέσα στις δυσκολίες, πώς μπορώ να προσφέρω.»

«Φίλες και Φίλοι μου,

Σήμερα θα σας πω τη δική μου ιστορία.
Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό του Νομού μας.
Εκεί οι άνθρωποι ασχολούνταν και ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή. Αυτή ήταν η παράδοση για την οικογένειά μου, μέσα σε αυτό γεννήθηκα.Την καλλιέργεια, την κατάλαβα και την αγάπησα.
Σε ηλικία 17 χρόνων, το επάγγελμα του γεωπόνου για μένα ήταν η μοναδική επιλογή.
Ήταν μάλιστα η μόνη μου επιλογή στο μηχανογραφικό, χωρίς να το ξέρει κανείς. Πέρασα στη Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.
Όταν αποφοίτησα και τέλειωσα και το στρατιωτικό μου, 21 μήνες μάλιστα, γύρισα πίσω και ήθελα να εργαστώ.
Στο μυαλό μου, από μικρός, βρισκόταν η ιδέα της δημιουργίας. Αυτό μεταφραζόταν για μένα, είτε σε καλλιέργεια, είτε στην παραγωγή, είτε στη δημιουργία μιας επιχειρηματικής ιδέας.Έβλεπα τη μεγάλη εικόνα. Ήθελα να συνδέσω όλους τους κρίκους της αλυσίδας, την παραγωγή και το εμπόριο.
Έβλεπα τι χρειαζόταν ο τόπος και προσπάθησα να κινηθώ προς τα εκεί.
Ο στόχος μου ήταν να υλοποιήσω την ιδέα μου, δηλαδή μια καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.
Το κατάφερα, μετά από πολλές δυσκολίες, οι οποίες είχαν να κάνουν με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Ο στόχος μου, όμως, παρέμενε ακλόνητος.
Από τότε δεν σταμάτησα να εργάζομαι.
Πάντα ήθελα να εξελίσσομαι, να μαθαίνω, να ενημερώνομαι, να προσφέρω.
Ταξίδεψα στο εξωτερικό και κατάλαβα, πώς μπορεί ένας άνθρωπος να υλοποιήσει το όνειρό του στο εξωτερικό και ποιες δυσκολίες έπρεπε και πρέπει να ξεπεράσει στην ελληνική πραγματικότητα, για να το πετύχει. Είδα και έμαθα τις διαφορές και κατάλαβα ότι θεμέλιος λίθος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι η πολιτική βούληση.
Η σκέψη αυτή είναι η βάση της πολιτική μου στάσης. Δυνατή βούληση να αλλάξουν τα πράγματα και να βαδίζουμε απερίσπαστοι στον δρόμο των αξιών μας, των πράξεων και των αποτελεσμάτων. 
Η πολιτική μου εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στις Ευρωεκλογές του 2014. Ένα μεσημέρι δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μου ζήτησε να συστρατευθώ.

Αποδέχθηκα με χαρά και τιμή την πρόταση να είμαι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Και τότε άρχισαν όλα. Έδωσα έναν μεγάλο αγώνα το 2014. Σχεδόν 53.000 Έλληνες με εμπιστεύθηκαν. Εμπιστεύθηκαν τις δικές μου ιδέες, οι οποίες είναι και δικές τους.
Και σήμερα είμαι εδώ. Στέκομαι μπροστά σας και ζητώ την στήριξή σας και ιδιαίτερα τη δική σας, της νέας γενιάς, στην οποία τόσο πολύ πιστεύω.»

 Ο Θανάσης Λιούτας προέτρεψε τους νέους να μην σταματούν να αγωνίζονται, να μην πτοούνται από τις δυσκολίες και δεσμεύθηκε ότι θα δώσει μεγάλο αγώνα για να γκρεμίσει τα τείχη που είναι υψωμένα στην ελληνική πραγματικότητα και δεν επιτρέπουν να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia