Ο Νίκος Κρούπης αποτελεί και επίσημα την νέα δυναμική υποψηφιότητα για τον συνδυασμό “ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Κρούπης αποτελεί και επίσημα την νέα δυναμική υποψηφιότητα για τον συνδυασμό “ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. 

 O  Νίκος Κρούπης είναι γνωστός σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με την ορειβασία και την αναρρίχηση και έχει ανέβει στα περισσότερα ψηλά βουνά της Ελλάδας. Είναι μέλος του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης και έχει ασχοληθεί πολλά έτη με το καθαρισμό και τη σήμανση μονοπατιών στα βουνά της περιοχής μας. Έχει πραγματοποιήσει 31 ορειβατικές αποστολές σε βουνά του εξωτερικού μερικές εκ των οποίων τη δεκαετία του 2000 στα απόκρημνα βουνά του Πακιστάν. Συνολικά οργάνωσε πέντε αποστολές στο Πακιστάν, εκ των οποίων  μια για την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας –Αναρρίχησης, εξερευνώντας απομονωμένες περιοχές και κορυφές του Πακιστάν στον Ινδοκαύκασο, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.  Το 2011 εξερεύνησε την οροσειρά Chandra Bhaga στα Ινδικά Ιμαλάια ενώ το 2012 σκαρφάλωσε στην απάτητη μέχρι τότε κορυφή Mutik Skal 6243μ στη κοιλάδα Raru στο Zanskar της Ινδίας. Το 2016 ανέβηκε στις κορυφές Stok Kangri 6123μ, Mentok I 6282μ, II 6248μ & ΙΙΙ 6153μ ενώ προσπάθησε για πρώτη φορά την κορυφή Nya Kangri φτάνοντας μέχρι τα 5820μ. Το καλοκαίρι του 2022 βρέθηκε για τέταρτη φορά στα βουνά του Κασμίρ στην Ινδία και πλησίασε ακόμα περισσότερο την ασκαρφάλωτη κορυφή Nya Kangri, ενώ ανέβηκε στις κορυφές Nanga Sago 5806μ και Kang Yatse II 6248μ. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει αρκετές αναβάσεις στις Άλπεις, στο Μαρόκο, στο ΙΡΑΝ, στην Αίγυπτο, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Ρωσία, στη Γεωργία και τη Τουρκία.

>> Ο Νίκος Κρούπης κατάγεται από την Ελάτη όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι έγγαμος με τη Τσαρδίδου Ευθαλία και πατέρας τριών παιδιών ηλικίας 12, 10 και 2 ετών.

Απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο τομέα Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Το 2008 αναγορεύτηκε ως Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Συν-σχεδιασμός υλικού / λογισμικού ενσωματωμένων συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης ισχύος για εφαρμογές επεξεργασίας σήματος»

>> Εργάζεται ως Δημοτικός Υπάλληλος στο Δήμο Μουζακίου στο Τμήμα  Προγραμματισμού και Πληροφορικής. Στα 13 έτη υπηρεσίας έχει υποβάλει πολλές προτάσεις σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και έχει αναπτύξει αρκετές πληροφοριακές εφαρμογές για τη βελτίωση της λειτουργίας του δήμου.

>> Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως:

>> Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (2008-2010)

>> Ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (2008-2009)

>> Ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο IMEC, Leuven, Βέλγιο (2007)

>> Διαχειριστής των συστημάτων μηχανοργάνωσης (system administration) των βιβλιοθηκών του Δ.Π.Θ. που βρίσκονται στη Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη», στα πλαίσια του Προγράμματος «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΙΙ» (2002-2006).

>> Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε κατέλθει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Απόστολου Παντέρα “ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” και το 2019 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός με την παράταξη του Βαλάντη Τσιούτσια “Πύλη Αξιών”.

Σε δήλωσή του ο κ. Κρούπης αναφέρει: “Αποδέχθηκα την πρόταση να κατέλθω ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό “ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” διότι μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο που ζω και αγαπώ , μέσω της τεχνογνωσίας , της εμπειρίας και των ιδεών μου. Η σκληρή δουλειά και η αξία της γνώσης, όταν αυτή χρησιμοποιείται σωστά, θέτει τις βάσεις για την προοδευτική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. 

Ο κ. Χήρας από την πλευρά του δήλωσε: “Ο Νίκος είναι ένας υπερδραστήριος άνθρωπος, αεικίνητος, εργατικός και μεθοδικός. Αποδέχεται την κάθε πρόκληση και φτάνει τον εαυτό του στα όρια για να την υλοποιήσει. Η αξιοποίηση ανθρώπων με σπουδές στην Τεχνολογία , μόνο όφελος μπορεί να επιφέρει στην κοινωνία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από άτομα σαν τον Νίκο, το μέλλον θα στηριχθεί σε άτομα σαν τον Νίκο”.

Νίκο, καλώς ήρθες στην ομάδα μας και καλή επιτυχία!

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia