Πανελλήνια Διάκριση του 6ου Λυκείου στο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.


   Το 6ο Λύκειο απέσπασε πανελλήνια διάκριση στον 4ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών με τη ρομποτική κατασκευή: «Αυτόνομο Χορτοκοπτικό». Καθοδηγητής στη δημιουργία αυτής της κατασκευής υπήρξε ο Υποδιευθυντής του σχολείου, κ. Πέτσας Παναγιώτης σε συνεργασία  με τους μαθητές: Ντίμτσα Παναγιώτη, Πυρώτη Κωνσταντίνο, Σουγκάρη Γεώργιο, Τζάτζαλο Χάρη και Φάλια Ευάγγελο. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ο   Διευθυντής, κ Μυλωνάς Αριστείδης και ο Σύλλογος των καθηγητών τους συγχαίρουν για το επιστημονικό ερευνητικό τους πνεύμα, την καινοτόμα εφαρμογή της γνώσης για επίλυση αναγκών του καθημερινού βίου και τους αφιερώνουν τη ρήση του Νομπελίστα μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη: «Τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της»

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) συνεργάζεται με 37 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα[1] με αντικείμενο το ελεύθερο λογισμικό καθώς και το λογισμικό ανοικτού κώδικα στον χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

 O 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε στην Κυκλική Οικονομία και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνω απο 1300 μαθητες και 190 εκπαιδευτικοί με 130 ομαδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε 92 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους. 

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλα τα έργα που υλοποίησαν οι μαθητές και τα διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης. ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia