Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

    Ένας μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος έλεγε πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται» είτε πρόκειται για κοινωνικά, είτε για ιστορικά, είτε για πολιτικά και είτε για οικονομικά θέματα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο υπό προθεσμία, πρωθυπουργός, το 2015, μετά τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις, είπε το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Φυσικά, είχε απόλυτο δίκαιο.

    Για τις επιτυχίες του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν πολύ «νερό στον μύλο» τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Τα μεγάλα λάθη όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα επί σαράντα χρόνια, οδήγησαν τον Λαό στο να δώσει την κυβέρνηση της χώρας στους ΑΝΕΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το 2015 «έταξαν τα πάντα στους πάντες», προκειμένου να υφαρπάξουν την εξουσία.

    Πολλοί έκαναν λόγο για «Αριστερή παρένθεση» και άλλοι μίλησαν για μια κυβέρνηση, που θα αγκαλιάσει τους πολίτες και θα βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

    Δυστυχώς, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ, … τυφλώθηκαν από την λάμψη της ΕΞΟΥΣΙΑΣ και κοίταξαν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα, φτιάχνοντας σχεδόν ένα … ολοκληρωτικό κράτος, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μίας μικρής παρέας.

    Ξεκομμένοι από την κοινωνία, υιοθετούσαν μεθόδους … Μαδούρο και ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Έτσι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, πως έχασαν την λαϊκή εμπιστοσύνη και πως οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν.

    Έπρεπε να έλθουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, για να χάσουν, στην κυριολεξία, το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

    Οι ψηφοφόροι καταδίκασαν τον Τσίπρα και εξαΰλωσαν τον Πάνο Καμμένο, οι οποίοι επί πέντε χρόνια διέλυσαν το κοινωνικό κράτος, πούλησαν την Μακεδονία, έκαψαν τους ανθρώπους στο Μάτι, κατέστρεψαν την οικονομία και έσπειραν την Αναρχία στην πατρίδα μας.

    Το δόγμα Πολάκη, τον οποίον τον τελευταίο καιρό … εξαφάνισαν από τα Μ.Μ.Ε., ήταν ο καθρέφτης της πολιτικής Τσίπρα.

    Για όλα αυτά ο Λαός έδωσε φύλλο … πορείας στον Πρωθυπουργό, αφού η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι 9,5 μονάδες. Πρωτοφανές αποτέλεσμα για Ευρωεκλογές.

    Η γαλάζια καταιγίδα, γκρέμισε τις εξωπραγματικές εκτιμήσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα και έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας.

    Επιτέλους ήρθε το τέλος της ψευτοαριστερής Κυβέρνησης και η πανωλεθρία, που υπέστη ο Τσίπρας, έφερε τα «πάνω – κάτω».

    Η προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών ήταν μονόδρομος. Έπρεπε να σεβαστεί ο Τσίπρας την Λαϊκή ετυμηγορία. Το άνοιγμα της … ψαλίδας, με 9,5 μονάδες, έκαψε το χαρτί, που λέγεται … Τσίπρας. Έτσι σύρθηκε σε εκλογές, πιθανώς, στις 30 Ιουνίου.

    Ο Λαϊκισμός και τα … φιλοδωρήματα σε συνταξιούχους και υπαλλήλους δεν πέρασαν. Οι τσιγγάνοι και οι μετανάστες δεν έσωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηττήθηκε κατά κράτος σε όλα τα πεδία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ευρωβουλή και οι εκβιασμοί, η εξαγορά Βουλευτών και τα … παραμύθια των Συριζαίων δεν … πέρασαν. Το χειρότερο δε είναι πως στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, ίσως, και κάτω από 20% …!

    Ο Λαός τιμώρησε την οίηση, την φιλαυτία και την έπαρση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Σε απόγνωση είναι οι Τρικαλινοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι ταυτίστηκαν με την γραμμή Πολάκη.

    Όλοι, τώρα, προσβλέπουν προς τον ανατέλλοντα … Ήλιον, που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Έχουμε μια επιστροφή σε πολιτική κανονικότητα, όταν η νέα Κυβέρνηση θα ασχοληθεί, επιτέλους, με τα προβλήματα όλων των Ελλήνων. Δεν περισσεύει κανένας, τόνισε ο αυριανός Πρωθυπουργός. «Εν τη ενώσει η ισχύς».

    Το «πρώτη φορά Αριστερά, ποτέ πια Αριστερά» είναι γεγονός. Η συντριβή τους οδηγεί στην έξοδο και στην απαξίωση. Τους άξιζε …! Ήταν μια Ιστορική Ανατροπή …!

    «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia