Παπαρήγα από Τρίκαλα: Κίνδυνος για μεγάλες περιπέτειες της χώρας

Παπαρήγα από Τρίκαλα: Κίνδυνος για μεγάλες περιπέτειες της χώρας

Για «μεγάλες περιπέτειες, οι οποίες εμπλέκουν ακόμη βαθύτερα τη χώρα στα ατλαντικά σχέδια περί μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε. από το ρωσικό αέριο» έκανε λόγο η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις διεθνείς εξελίξεις και τη σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας – Ουάσιγκτον.

Προειδοποίησε δε, για «ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακή Αρχή για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ παρατήρησε ότι «η παρέμβαση των ΗΠΑ για τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης μπορεί να αποβεί υπονομευτική για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, η κα Παπαρήγα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εγχώρια πολιτική σκηνή, κάνοντας λόγο για «σκυλοκαβγάδες» μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη «συγχορδία των μικρότερων κομμάτων».

«Πότε ο ένας σχολιάζει το twitter ή μια δήλωση του άλλου, πότε τσακώνονται για το ποιος ή ποια θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πότε αλληλο-καταγγέλλονται για φιλίες με την μια ή την άλλη επιχειρηματική οικογένεια.

Εδώ και λίγες μέρες τσακώνονται αν ήταν πιο επιτυχημένη η επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ το 2017 ή η τωρινή του Μητσοτάκη. Για το αν τα επιδόματα για την ακραία φτώχεια που τα παίρνουν από τους φτωχότερους, ήταν μεγαλύτερα ή μικρότερα, ή αν αυτά τα παίρνουν σήμερα περισσότεροι σε σχέση με το χθες».

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να χάνεται ούτε μια μέρα στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και άλλους, με την φτωχή και ξεκληρισμένη αγροτιά, με την συμπόρευση στους αγώνες με το ΚΚΕ».

«Είναι ο κρίκος για να ξετυλίξουμε και να μη χάσουμε από τα χέρια μας ως λαός ιδιαίτερα ως πρωτοπορία όλη την αλυσίδα που οδηγεί στην εργατική εξουσία, στο σοσιαλισμό. Χωρίς τέτοια προοπτική ως έκβαση του καθημερινού αγώνα, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα ούτε σήμερα, ούτε αύριο» κατέληξε η πρώην επικεφαλής του ΚΚΕ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia